Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Baarle heeft beschermde rol in klassiekers

Dinsdag 23 februari 2016

Elite men - Zijn ploegmaat en mentor Sebastian Langeveld laat geen gelegenheid voorbij gaan om de loftrompet te steken over de toekomstperspectieven van Dylan van Baarle, maar de coureur uit Zoetermeer blijft in het nieuwe nummer van Cycling.be voorlopig bescheiden over de verhoudingen binnen het team.

“Sebastian Langeveld is bij Team Cannondale onze kopman in de klassiekers. Hij is heel ervaren en voorlopig rijd ik hem er echt niet af hier tijdens de gezamenlijke trainingen of in een koers. We maken elkaar sterker  door onze trainingen en ook op het persoonlijke vlak klikt het goed. We zijn een beetje dezelfde nuchtere types en dat we landgenoten zijn, helpt natuurlijk ook in zo’n internationaal gezelschap.” Maar Langeveld geldt vooral als mentor voor Van Baarle. “Dat is heel belangrijk om alles te leren over de klassiekers. Die kennis heb je nodig om zelf ooit te kunnen schitteren in deze wedstrijden. Daarom ben ik ook heel blij  dat de ploeg Matti Breschel gehaald heeft. Ook een renner die in de klassiekers heel veel ervaring en klasse heeft. Mijn rol is vooral om zo lang mogelijk met die mannen mee te zijn in de finale, om ze te steunen, maar ook om zelf veel van te leren. Met mijn  podiumplaats in Dwars door Vlaanderen hoop ik te hebben laten zien dat ik ook wat in mijn mars heb in het Vlaamse voorjaar. Daar dank ik ook een meer beschermde rol aan de komende maanden.” 

In het interview vertelt Van Baarle ook over de trainingsschema's van Jonathan Vaughters, het goede gevoel over de winter, de ambities in korte etappekoersen en het belang van een goed seizoen voor de rest van zijn wielerloopbaan.

In het nieuwe nummer ook aandacht voor Alexander Kristoff, Jurgen Roelandts, Tiesj Bennoot, Thalita de Jong, Zico Waeytens en Lars Boom. Ook ruim baan voor een dossier Vrouwen op de Fiets.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl