Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hofland mikt op Omloop, Groenewegen op KBK

Dinsdag 23 februari 2016

Elite men - Lotto-Jumbo mikt met Moreno Hofland op Omloop Het Nieuwsblad, maar geeft ook andere renners kansen in deze openingsklassieker. In Kuurne-Brussel-Kuurne is Dylan Groenewegen kopman.

"Dit is mijn eerste echte doel van het seizoen”, zegt Groenewegen over Kuurne-Brussel-Kuurne. “Ik ga er met veel zelfvertrouwen heen. Mijn overwinning in Valencia geeft me een bepaalde ontspanning. Zowel voor mezelf als voor het team is het fijn dat we die overwinning al op zak hebben. Ik verwacht dat ik zondag voor de overwinning kan strijden. Als we met een uitgedunde groep naar de finish rijden, zou dat goed voor mij zijn. Het is een koers die gemakkelijk gecontroleerd kan worden, maar als het een open wedstrijd wordt, vind ik dat ook niet erg. Daar is onze ploeg namelijk sterk genoeg voor.”

Hofland vertrouwen

Hoewel de ploeg niet alle kaarten op Hofland zet in de Omloop Het Nieuwsblad, heeft de Brabander wel goede hoop zijn snelle benen te tonen in Gent. Er wordt immers geen loodzware ronde voorspeld. “Deze weersvoorspelling is voor mij ideaal”, vult de sprinter aan. “Hiermee is de kans groter dat de wedstrijd eindigt in een sprint met een wat grotere groep renners. Ik moet er dan voor zorgen dat ik zo goed mogelijk vooraan rijd in de lastige zone van de wedstrijd, misschien kan ik dan voor de overwinning zorgen.”

Selectie Lotto-Jumbo Omloop het Nieuwsblad: Tom van Asbroeck, Jos van Emden, Moreno Hofland, Timo Roosen, Bram Tankink, Mike Teunissen, Robert Wagner en Maarten Wynants.

Selectie Lotto-Jumbo Kuurne-Brussel-Kuurne: Twan Castelijns, Dylan Groenewegen, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Robert Wagner, Dennis van Winden en Maarten Wynants.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl