Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Armitstead wint Omloop Nieuwsblad voor Blaak

Zaterdag 27 februari 2016

Women - Lizzie Armitstead heeft de Omloop het Nieuwsblad op haar naam gebracht. De wereldkampioene won voor het eerst in Gent, maar stond al wel eerder op het podium.

Zo was ze vorig jaar derde. Ploeggenote Chantal Blaak van Boels-Dolmans werd tweede. Tiffany Cromwell (Canyon-Sram) ging als derde mee op het podium. "Dit was niet het plan" zei Lizzie Armitstead direct na afloop. "We wilden de wedstrijd vroeg hard maken en vielen op de Molenberg aan.  In die groep waren we met veel rensters mee. Op de kasseien ben ik weg gereden. Ik reed eigenlijk naar voren, maar kwam alleen te rijden, het was geen echte aanval. Maar opeens was ik weg. Ik kreeg even later Gracie Elvin mee, maar ze wilde niet mee werken. Omdat ik me van achteruit gesteund wist, speelde ik het spelletje mee en hield ook de benen stil. Op een gegeven moment vielen we helemaal stil, dat zag er vast stom uit. Ik wachtte een moment af om aan te vallen en dat lukte en toen zag men mij niet meer terug."

 

Blaak zat klaar

"Er werd wat getwijfeld" zei Blaak, die in de achtervolgende groep zat nadat Armitstead was weg gereden. "Toen Rabo-Liv en Wiggle Hig5 de organisatie inzetten, wisten ze te voorkomen dat ze verder uitliep, maar haar terug halen, lukte niet. Wij zaten klaar om aan te vallen op het moment dat Lizzie wel werdt terug gehaald."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl