Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tegenslag voor Lotto-Jumbo in Het Nieuwsblad

Zaterdag 27 februari 2016

Elite men - Lotto-Jumbo kende geen gelukkige Omloop Het Nieuwsblad. De ploeg raakte al vroeg Dennis van Winden kwijt, vervolgens kreeg beoogd kopman Moreno Hofland na de Taaienberg met mechanisch malheur af te rekenen.

"Toen was mijn wedstrijd voorbij" liet de Brabander optekenen. Van Winden bleek zijn vinger ontwricht te hebben. Hofland baalde. "Mijn ketting sloeg over”, verklaarde hij. “Ik besloot in eerste instantie door te rijden, maar na een tijdje ging het niet meer. Ik moest op mijn zadel blijven zitten en kon daardoor niet meer accelereren. Uiteindelijk ben ik gestopt om van fiets te wisselen. Ik ben daarna volle bak gaan rijden, maar ik zag al snel niemand mee voor me. Toen hield het op voor mij. Ik zat goed en heb het gevoel dat ik erbij had kunnen blijven, maar vandaag had ik pech.”

Reus sterk

De wedstrijd werd gewonnen door Greg van Avermaet, die in de straten van Gent sneller was dan Peter Sagan (tweede) en Tiesj Bennoot (derde) in de sprint van een kopgroep van vijf. Die kopgroep bevatte ook nog even vroege vluchter Kai Reus, maar die moest de anderen door materiaalpech laten gaan. De renner van Veranda's Willems vond in de oorspronkelijke vlucht van de dag ook Brian van Goethem (Roompot-Oranje Peloton) terug.

Foto: © Sportfoto Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl