Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels Rental Hills Classic wil UCI 1.1-status

Maandag 27 mei 2013

Women - De Boels Rental Hills Classic heeft voor 2014 een promotie aangevraagd: de wedstrijd uit de KNWU Topcompetitie wil volgend jaar een 1.1-status  op de vrouwenkalender van de UCI.  Dit jaar had men nog de 1.2-status achter hun naam.

Daarmee lijkt ook het eendaagse karakter van de selectieve Limburgse klassieker behouden ondanks een samenwerking met de Dorpenomloop Aalburg en Gooik-Geraardsbergen. De genoemde drie organisatoren riepen dit jaar een door Emma Johansson gewonnen overkoepelend klassement op punten in het leven en moeten nog evalueren over de samenwerking. Wel vroegen de Nederlandse wedstrijden beiden al wel een eigen datum aan bij de UCI.

Belangrijkste koersen

Als de 1.1-status wordt toegekend dan is de Boels Rental Hills Classic de op één na belangrijkste eendaagse wedstrijd op de kalender na de wereldbeker Ronde van van Drenthe. Boels Rental tekent in dat geval voor de drie belangrijkste koersen van ons land: men is ook hoofdsponsor van de Ronde van Drenthe en van de 2.1-etappekoers Boels Ladies Tour.

Jubileum

De Boels Rental Hills Classic was dit jaar aan de tiende editie toe. Die werd gewonnen door Ashleigh Moolman uit Zuid-Afrika. Op de erelijst staan ook de namen van Mirjam Melchers, Anita Valen, Theresa Senff, Marianne Vos (3x), Larissa Kleinmann, Grace Verbeke en Annemiek van Vleuten.

Foto: (C) Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl