Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eneco Tour moet generale zijn voor WK

Dinsdag 01 maart 2016

Elite men -  

Het parcours van de Eneco Tour, die van 19 tot en met 25 september 2016 verreden wordt, is bekendgemaakt. De 12de editie van deze ronde zal net als vorig jaar van start gaan in Bolsward en eindigen in Geraardsbergen.

Koersdirecteur Rob Discart: "Met de éénmalige verschuiving van de datum door de Olympische Spelen naar eind september hebben we kans gegrepen om een parcours op maat te maken voor de renners die naar het WK in Qatar gaan. Zoals iedereen weet is het parcours daar biljartvlak en hebben we dus ook geopteerd om enkele vlakkere etappes te voorzien zodat de sprinters zich kunnen uitleven. Ook de tijdrijders kunnen tijdens de Eneco Tour hun benen testen met oog op het WK, met o.a. een individuele tijdrit. De ploegentijdrit biedt een uitgelezen kans aan de teams om hun WK-tijdritteam een laatste maal te laten samen rijden in het voorzicht van hun WK." 

Golden KM blijft

Deze opbouw leidt er toe dat de Eneco Tour tot op het einde spannend kan blijven en opnieuw voor een parcoursconcept zorgt waar de klassiek geschoolde renners kunnen schitteren. Het succesvolle concept van de "Eneco Golden KM", 3 supersprints op één kilometer in volle finale, blijft behouden en kan zeker bij deze parcoursopbouw verrassende resultaten opleveren, die de spanning ten goede komen. 

Rittenschema:

19/09: Bolsward-Bolsward 

20/09: ind. tijdrit Breda  

21/09: Blankenberge-Ardooie 

22/09: Aalter-St-Pieters-Leeuw 

23/09: Ploegentijdrit Sittard-Geleen 

24/09: Riemst-Lanaken 

25/09: Bornem-Geraardsbergen

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl