Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Overvolle ziekenboeg Roompot-Oranje Peloton

Donderdag 03 maart 2016

Elite men - De renners van Roompot-Oranje Peloton kampen in de eerste weken van het nieuwe seizoen met opvallend veel fysieke tegenslag. Valpartijen en ziekte hebben er voor gezorgd dat liefst zeven renners op dit moment uit de roulatie zijn.

Door het niet inzetbaar zijn van zo'n 30% van de totale selectie moet de ploegleiding puzzelen om met volledige teams aan het vertrek te staan in de verschillende wedstrijden.

Barry Markus had de twijfelachtige eer als eerste de ziekenboeg in te gaan. De sprinter viel in Qatar en liep een sleutelbeenbreuk op. Inmiddels traint Markus wel weer op de fiets. In de Ruta del Sol was Marc de Maar de volgende die 'op rust' moest worden gezet. Een knieblessure was daar de oorzaak van. Na de rittenkoers in Zuid-Spanje werd Maurits Lammertink getroffen door een longontsteking. De specialist voor de koersen in heuvelachtig terrein heeft de training deze week hervat en hoopt op tijd fit te zijn voor zijn favoriete klassiekers.

Een tweetal gebroken ribben zorgt ervoor dat ook Antwan Tolhoek voorlopig geen rugnummer zal opspelden. De jonge Zeeuw richt zich op een rentree in de Ronde van Catalonië. Het laatste trio renners dat zich met klachten moest melden bij teamarts Guido Vroemen is Reinier Honig, Brian van Goethem en Raymond Kreder. Ziekte zorgt ervoor dat de laatste twee niet, zoals de bedoeling was, vrijdag kunnen starten in de Driedaagse van West-Vlaanderen. Tim Kerkhof en Ivar Slik zijn de vervangers. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl