Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

West-Vlaanderen: Keizer valt uit top 10

Zondag 06 maart 2016

Elite men - Martijn Keizer is op de slotdag van de Driedaagse van West-Vlaanderen uit de top 10 weg gevallen. De renner van Lotto-Jumbo stond na zijn sterke proloog tweede, maar zag op de slotdag verschillende renners afstand nemen.

Daardoor strandde de Groninger uiteindelijk op een elfde stek. De dagzege ging naar Timothy Dupont van Veranda's Willems, Sean de Bie (Lotto-Soudal) won het eindklassement. Beide renners maakten deel uit van een kopgroep zonder Nederlanders. "Bij alle cruciale momenten zaten we mee”, vertelde Martijn Keizer over de koers. “Op de Kemmel, in de wind, op alle andere knelpunten richting de plaatselijke omloop werd het wat rustiger. Misschien dat toen de aandacht verslapte. Want even later reed een groep weg zonder ons. Dat konden we nog rechtzetten maar toen die zeven man sterke kopgroep wegreed, zat weer niemand mee. BMC reed ook niet meer voor Bohli. En op een gegeven moment zaten alleen Dylan en ik nog in de achtervolgende groep. Tja, dan kun je niets meer rechtzetten.”

Balen

Keizer baalde behoorlijk van de gemiste kans in West-Vlaanderen. “Ik baal als een stekker. Ik wil juist in dit soort rondjes laten zien dat ik kan winnen. De tijdrit ging goed. Ik werd tweede, gisteren wonnen we en vandaag verliezen we alles. Die 11e plaats zegt mij dus niet zoveel. Ik wilde vandaag voor de eindzege gaan.” 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl