Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Holland Ladies Tour deels over onverharde wegen

Dinsdag 28 mei 2013

Women - De eerste etappe van de Boels Holland Ladies Tour – voorzien voor 3 tot en met 8 september – voert deels over onverharde wegen in de Drentse gemeente Noordenveld. De vrouwenwedstrijd heeft zich daarvoor laten inspireren door de Italiaanse profwedstrijd Strade Bianche.

In Italië wordt momenteel nagedacht over een vrouwenversie van deze eendagswedstrijd, maar het internationale vrouwenpeloton kan dus op 3 september in Noord-Nederland al kennis maken met een wegwedstrijd over enkele onverharde stroken. Vooralsnog is het plan om de passage van ongeveer twee kilometer in ieder geval twee maar wellicht ook vier keer af te leggen. De rensters krijgen te maken met een zandpad met losse kiezelstenen, waar het afgelopen jaar ook al een wedstrijd voor elite-zonder-contract over werd gereden. Deze Slag om Norg werd gewonnen door wereldkampioen veldrijden bij de beloften Mike Teunissen. Voorzitter Marten de Lange van de Ladies Tour is enthousiast over het initiatief van de lokale organisatie in finishplaats Roden. “De passage is inmiddels goed gekeurd door een vertegenwoordiger van de KNWU, die aangaf geen bezwaren te zien ten aanzien van de veiligheid. Wel kunnen we de strook schrappen in het geval van regen. Het moet natuurlijk geen veldrit worden en verantwoord blijven. We hebben daarna ook nog vijf dagen wedstrijd gepland namelijk.”

Invloed op klassement

Wielrenster/triatleet Sione Jongstra bekeek op verzoek van de organisatie het parcours vanuit de auto, maar wil binnenkort ook per fiets de route verkennen. "Ik moet zeggen dat het wel spectaculair oogt, net als de beelden van de Slag om Norg die ik bekeek op internet. Het enige waar we voor moeten waken is dat dit een te grote invloed krijgt op het klassement omdat rensters als gevolg van valpartijen of lekke banden op grote achterstand raken. Ook daarom is het misschien verstandiger alleen in de eerste en laatste ronden over het parcours te rijden. Maar de precieze invulling van de rit moet nog vast gesteld worden."Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl