Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Chantal Blaak wint Ronde van Drenthe

Zaterdag 12 maart 2016

Women - Chantal Blaak heeft de Ronde van Drenthe gewonnen. De renster van Boels-Dolmans won de sprint van een kopgroep van vier, met daarbij ook Anna van der Breggen.

Gracie Elvin eindigde als tweede, Trixi Worrack is derde. Van der Breggen - die nog probeerde alleen weg te komen - veroverde een vierde stek. Blaak  rijdt als sinds 2008 mee in de Ronde Van Drenthe. "Maar op de zege heb ik nog moeten wachten. We reden al ver van de streep weg op de laatste keienstrook, sloegen een kloof en toen waren we weg. Het verbaasde me wel enigszins, maar er waren natuurlijk vier sterke ploegen vertegenwoordigd. Ik gokte op een sprint, dat bleek een goede beslissing, als is het natuurlijk wel iets om van nerveus van te worden. Elvin verraste me door al aan te gaan bij de laatste bocht, maar ik kwam in haar wiel en kon het afmaken." Dat Lizzie Armitstead weg viel, speelde Blaak geen parten. "We gingen voor de winst als ploeg, er was geen kopvrouw aangewezen, al hadden we haar als afmaakster goed kunnen gebruiken. Het was ons plan om door te trekken op de keien. Er waren duidelijk meer ploegen die ervoor wilden gaan en toen zijn we ervoor gegaan. Wiggle miste de slag en de samenwerking was eigenlijk tot het laatst goed. We hebben er tot aan de streep[ vol voor gereden en zaten op het laatst allemaal kapot. Ik ben ook voor de ploeg heel blij dat ik het kon afmaken. Het draait heel goed bij ons en ik heb mezelf de druk ook opgelegd dat ik de sprint moést winnen. Daarom kon ik ook Anna van der Breggen geen moment laten gaan, je moet haar geen seconde cadeau geven."

Van der Breggen leidt

Anna van der Breggen kreeg wel een hoofdprijs: de leiding in het Women's World Tour-klassement.  De aanvankelijke eidster Lizzie Armitstead viel ziek uit. "Zeker een mooie prijs. Ik wilde er vandaag koers van maken en ik denk dat we dat gedaan hebben. Maar de voorsprong van de kopgroep liep snel op en toen besefte ik wel dat ik met drie zeer rappe rensters weg was. Ik probeerde het met een uitval, maar ze weten natuurlijk ook dat ik dat ga proberen. Dus ik kan leven met de afloop en met de manier waarop we de wedstrijd hard gemaakt hebben. De andere rensters van de ploeg zeiden ook dat ik ervoor moest gaan.' Of ze de leiderstrui gaat verdedigen, weet de Overijsselse niet. "Ik heb in dit olympische jaar niet de complete reeks wedstrijden op het programma staan, maar het is wel een mooie trui natuurlijk om te dragen. Ik rijd in ieder geval de Trofeo Binda, de volgende wedstrijd in de reeks. Daarna moeten we het nog zien." Floortje Mackaij kreeg de trui van beste jongere om de schouders.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl