Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Trijp wint Ronde van Zuid-Holland

Zaterdag 12 maart 2016

Elite men - Maarten van Trijp kreeg bij de kenners de favorietenrol opgespeld wanneer de Ronde van Zuid-Holland zou uitdraaien op een massasprint. Welnu, de 63e editie van de nationale rit mondde uit op een ‘sprinttotaal’ en, jawel, de 22-jarige coureur uit de continentale wielerequipe van Metec-TKH-Power by Mantel meldde zich op de Kijkduinsestraat in het Haagse Kijkduin onder een stralende hemel aan het front en maakte zijn favorietenrol volledig waar door met twee vingers in de neus zijn naaste belagers Arvid de Kleijn en Bas van der Kooij achter zich te laten.

Tekst: Dan Rolandus

,,Dit was een overwinning voor het hele team,’’ deelde de van het Rabobank Development Team overgekomen Maarten van Trijp zijn eerste seizoenzege in het nog prille wielerjaar nadrukkelijk met zijn ploeggenoten Robbie van Bakel, Stefan Kreder, Jim Lindenburg, Luuk Lohuis en de parcourskenners Dries Hollander (won in 2014) en thuisrijder Sjoerd Kouwenhoven. ,,Zij hadden allen het vertrouwen in mij en dan is het mooi als je het ook kunt afmaken. Ik heb een rot seizoen achter de rug, ben een tijd ziek geweest en heb in de aanloop naar dit seizoen tijdens de winter hard moeten werken om terug te komen.’’

Zonder wind geen koers

De Ronde van Zuid-Holland over 172 kilometer ontbeerde door de steden Den Haag, Rijswijk, Delft, Zoetermeer en vervolgens door de fraai ogende dorpen in Het Groene Hart, Lansingerland en het Westland ook maar één zuchtje wind om de koers zoals langs de Gaag en op de befaamde Maasdijk te laten ontbranden. Slechts een enkele speldenprik van Lieven Anthonise (DRC De Mol) en Sjors Dekker (West-Frisia) waren er te noteren. De aanvallen van aanstichter Jasper de Laat (Tempo Veldhoven) nabij Bergschenhoek met onder anderen Adriaan Jansen (Jo Piels), Lindenburg (Metec) en Jelmer Asjes (WPGA/Amsterdam), vervolgens met Rens te Stroet en de Belg Dries Hollanders bij het uitrijden van Den Hoorn en tot slot in de finale van de laatste tien kilometer met Tim Rodenburg (Jo Piels), Robbie van Brakel (Metec), Bjorn Koeman (DRC De Mol) en de Belgen Gavin Hoover en Tom Bosmans leken meer succes te hebben, maar het jagende peloton gaf de leiders in geen enkel geval groen licht waardoor de klassieker door Zuid-Holland zou uitmonden in een massasprint, die werd gewonnen door Maarten van Trijp, gevolgd door Arvid de Kleijn en Bas van der Kooij. ,,Mijn ploeggenoten hebben mij uitstekend afgezet, ik zat op 300 meter in het wiel bij Maarten, kwam er nog even naast, maar op 150 meter ging hij aan en bleek hij gewoon de sterkste,’’ baalde de coureur uit de stal van Jo Piels. De bijna 22-jarige Hervelder kwam na zijn elleboogbreuk overigens sterk terug in Zuid-Holland. ,,De plaat is uit mijn elleboog gehaald, heb twee weken niet kunnen fietsen, dus viel het vandaag best mee. Maar ik ben een winner, ben dus allerminst tevreden, maar wel tevreden over de conditie,’’ aldus De Kleijn. Enkele meters verderop nam Bas van der Kooij de felicitaties van zijn ploeggenoten bij Westland Wil Vooruit in ontvangst. ,,Het was jammer dat er in de finale niemand van mijn ploeggenoten was te vinden. Ik ben op 600 meter van de finish vanaf plaats dertig via de rechterkant aangegaan, maar ik kwam net iets tekort om in het wiel te komen van Arvid de Kleijn,’’ gaf de 20-jarige Maassluizer Bas van der Kooij aan dat er met een geformeerd treintje zelfs meer in had gezeten dan de derde plaats.

Ronde van Zuid-Holland:

  1  14 van Trijp, Maarten        METEC TKH CT P/B Matel       3:50:40

  2   1 de Kleijn, Arvid          Cycling Team Jo Piels         z.t.

  3  79 van der Kooij, Bas        Westland Wil Vooruit          z.t.

  4 191 Maes, Alexander           Home Solution-Anmapa          z.t.

  5 184 Logier, Jan               Techn-Experza-Abutriek        z.t.

  6 196 de Decker, Alfdan         Home Solution-Anmapa          z.t.

  7 103 Keus, Robbert             Willebrord Wil Vooruit        z.t.

  8 116 Groen, Dex                WV West-Frisia                z.t.

  9 189 Plovie, Wiebren           Techn-Experza-Abutriek        z.t.

 10 192 Clauw, John-Ross          Home Solution-Anmapa          z.t.

 11 163 Vierhouten, Gino Luca     Combi WPGA-Gr Amsterdam       z.t.

 12  74 Buning, Jorn              Combi WV NH-Monkey Town       z.t.

 13 143 Wennekes, Robin           Tempo Veldhoven               z.t.

 14  37 Braam, Lehvi              Restore Cycling               z.t.

 15  71 Bankras, Stijn            Combi WV NH-Monkey Town       z.t.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl