Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Asselman wint Ronde van Drenthe

Zaterdag 12 maart 2016

Elite men - Jesper Asselman heeft de Ronde van Drenthe gewonnen. De renner van Roompot-Oranje Peloton ontsnapte in de straten van Hoogeveen uit een eerste groep en hield solo stand.

Vorig jaar was Asselman vierde in deze ronde, nu was er winst en gaf daarmee zijn verjaardag extra kleur. Dylan Groenewegen eindigde op een derde plaats. Asselman bedankte regionaal favoriet en ploeggenoot Berden de Vries nadrukkelijk. "Door zijn aanval zaten wij in de finale toch lang op ons gemak. We wilden eigenlijk een sprinttrein opzetten in de finale, maar ik zag opeens een gelegenheid om weg te rijden. Een mooie wedstrijd om op mijn palmares te zetten. Vorig jaar kenden we als team een sterk najaar, nu zijn we eerder aan het winnen. Toevallig is dat niet, het één heeft met het andere te maken. Je plukt nu de vruchten van zo'n sterk najaar, je leert met vertrouwen een koers in te gaan."

Asselman blij

Asselman was blij met de zege in Hoogeveen. "Natuurlijk wil je als prof graag een grote Vlaamse voorjaarskoers winnen, maar dit soort koersen zijn ook belangrijk om te rijden. Omdat je voor de winst kunt rijden, finales naar je hand leert te zetten, daar pluk je later weer de vruchten van in de grote koersen." Asselman was eigenlijk van plan om een trein op te zetten voor sprinter Raymond Kreder, maar rook een eigen kans. "Het is niet dat je het niet aandurft met ook nog eens Dylan Groenewegen in de kopgroep, maar je koerst op dat moment op intuïtie en ruikt je kans. Je rijdt een bochtige finale en dan is zo'n kloof niet zomaar even gedicht, dat weet je. De man van Wanty-Groupe Gobert kwam nog opzetten, maar ik had er gelukkig nog genoeg opzitten om te winnen."

Groenewegen baalt

Dylan Groenewegen was na afloop niet tevreden. "Ik had goede benen en dacht nog even dat ik misschien toch zou winnen, maar het is niet gelukt. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat we als ploeg gefaald hebben. Als ik als enige mee ben met een kopgroep van zeventien, dan doe je het als WorldTour-team gewoon niet goed. Ik moest nog een keer alleen terug komen na een lekke band en moest alle gaten zelf dicht rijden. Ik heb het er nog niet met de ploeg over kunnen hebben, maar ik kan me niet voorstellen dat iedereen daar een excuus voor heeft. Het enige positieve wat ik mee neem, is dat de vorm nog altijd heel goed is richting Gent-Wevelgem, een koers waar ik ook heel graag voor de winst wil gaan."

Foto: © Sportfoto

Standen Women's World Tour



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl