Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos is blij weer in koers te zijn

Zondag 13 maart 2016

Women - Marianne Vos is vandaag voor het eerst in tien maanden weer in competitie. De olympische kampioene van Londen was blij weer rugnummers op te doen in Dwingeloo.

Ze nam deel aan de Drentse 8 van Westerveld. "Mijn tas inpakken, nadenken wat er ook alweer in moet. Weer samen komen met de ploeg, de wedstrijd vooraf doornemen, ik heb het wel gemist" zei Vos voor de start. "Ik ben fit genoeg om weer te koersen, maar ik ben er nog niet. Daarom wilde ik ook niet starten in de Ronde van Drenthe, we hebben veel goede rensters en die hebben momenteel meer recht om daar te starten."  Vos kon bij haar komst op de nodige media-aandacht rekenen. Ze hoopt op de Olympische Spelen in Rio uit te komen. "Maar voorop staat dat ik weer van voren mee kan koersen."

Uiteindelijk sloot ze de wedstrijd af met een tiende plaats, na een dag in de kopgroep. "Ik begon een beetje nerveus aan de wedstrijd. Je weet toch niet hoe het gaat lopen en het was vooraf ook voor mij een grote vraag waar ik stond. Maar het liep meteen best lekker. En ineens vond ik mezelf terug in de kopgroep. Dat gaf wel een kick. Ik had me vooraf voorgenomen, dat ik iets van waarde voor de ploeg wilde zijn. Anouska voelde zich goed. Dus spraken we af dat zij zich een beetje gedeisd zou houden en ik voor haar de sprint ging aantrekken. Ik had zelf trouwens niet meer de benen voor de sprint. Bij het aantrekken maakte ik nog een foutje, maar veel maakte dat weer niet uit voor de uitslag. Zelf tiende. Ja ach, ik kwam niet om zelf een resultaat neer te zetten. Of ik hier nu vijfde, achtste of tiende zou worden, maakte me niet zoveel uit. Maar ik ga nu wel met een lekker gevoel naar huis.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl