Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Vijfde plaats Leezer in tijdrit klopt niet'

Dinsdag 15 maart 2016

Elite men - Tom Leezer vond zichzelf in de rituitslag van de Tirreno-Adriatico terug in de top 10 in de afsluitende tijdrit. De Zuid-Hollander van Lotto-Jumbo werd als vijfde geklasseerd.

Maar zijn team laat weten dat dit onmogelijk kan kloppen. Bij organisator RCS is gemeld dat de uitslag nader bekeken moet worden Ik heb achter Tom aangereden in de tijdrit en ik klokte hem 20 seconden minder snel dan Maarten Tjallingii”, gaf ploegleider Jan Boven aan. “Aangezien wij willen dat de sport zo eerlijk mogelijk verloopt, hebben wij de jury gebeld om te zeggen dat de uitslag niet klopte." Uiteindelijk zette de organisatie Leezer terug naar de 103e plaats, hij bleek geen zestien maar 1.06 te hebben toegegeven op ritwinnaar Fabian Cancellara.

Geen resultaten

En dus moest Jan Boven concluderen dat zijn ploeg niet de gewilde resultaten heeft behaald in de Tirreno-Adriatico. “Conditioneel gezien is iedereen op een goed niveau”, vervolgde hij. “Het gaat alleen om resultaten en die hebben we niet behaald. We constateren dat de sprinttrein zich niet heeft ontwikkeld ten opzichte van de wedstrijden in Qatar en Oman. Daar balen we van, maar dat geeft ook weer motivatie. Het heeft voornamelijk met vertrouwen en automatismen te maken.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl