Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo met sterke ploeg naar Catalunya

Donderdag 17 maart 2016

Elite men - In de Volta a Catalunya gaat Lotto-Jumbo op zoek naar korte klasseringen en WorldTour-punten. Speerpunten van de ploeg zijn de Nederlanders Wilco Kelderman en Robert Gesink.

De ploeg heeft ook nog Primoz Roglic en Steven Kruijswijk in de gelederen. “We kunnen geen betere ploeg maken voor deze wedstrijd”, zegt ploegleider Frans Maassen in aanloop naar de World Tour wedstrijd. “Deze mannen kennen de streek ook goed. Het niveau van de wedstrijd zal hoog zijn, maar wij hebben een mooie ploeg en kunnen meestrijden. Robert Gesink is onze kopman, hij maakt de grootste kans op een goed klassement. Daarnaast willen we een rit winnen. We gaan met steengoede renners naar Catalonië, maart het zijn geen veelwinnaars. Het zou het mooist zijn als ze van elkaar kunnen profiteren en op die manier een rit winnen.”

Gesink is klaar

Gesink is er klaar voor om het kopmanschap op zich te nemen. “Ik heb een zwaar trainingsblok achter de rug en ben klaar voor deze wedstrijd”, geeft hij aan. “Het wordt een superzware koers. Qua parcours, maar ook qua startveld. Het is de eerste World Tour wedstrijd die ik als doel heb aangestipt. Wilco Kelderman en ik gaan voor een goed klassement.” Koen Bouwman, Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman en Alexey Vermeulen maken de ploeg compleet.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl