Facebook  Instagram  YouTube

Oranje begint met zilver en brons op WK Para-Cycling

Donderdag 17 maart 2016

Elite men - Paralympisch wielrenster Alyda Norbruis heeft op de eerste dag van de WK Baanwielrennen in het Italiaanse Montichiari zilver gewonnen op de individuele achtervolging.

Na drie kilometer moest de 26-jarige Friezin haar meerdere erkennen in de Chinese Sini Zeng.Na de eerste kilometer lag Norbruis op koers voor prolongatie van de wereldtitel die ze vorig jaar in Apeldoorn veroverde. Daarna nam de Chinese echter een voorsprong die ze niet meer afstond. Zeng (4:13,373)., die in 2012 goud won op de Paralympische Spelen op de achtervolging, finishte krap een seconde eerder dan de Nederlandse (4:14,184). Het brons ging naar de Colombiaanse Carolina Munévar (4:25,129).

Bronzen Nijhuis

Voor Arnoud Nijhuis was zijn strijd om de bronzen medaille snel beslist. Binnen drie ronden haalde hij zijn Amerikaanse tegenstander William Lister in en daarmee was de race afgelopen. Nijhuis is regerend Nederlands kampioen op de achtervolging en veroverde vorig jaar twee medailles tijdens de WK in Apeldoorn.