Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Weer andere insteek voor Nacht van Hengelo

Vrijdag 18 maart 2016

Elite men - De organisatie van de Stork Nacht van Hengelo hoopt op vrijdag 3 juni de toppers uit wedstrijden als de Ronde van Overijssel, de Ster van Zwolle, het Nederlands Kampioenschap en Olympia’s Tour naar Hengelo te lokken.

De talenten van Nederland, de profs  van de toekomst, krijgen in Hengelo een kans om zich voor veel publiek in de kijker te rijden. De prijzenpot  van deze wedstrijd is voor deze categorie ongekend hoog. Op uitnodiging van de organisatie ontvangen renners niet alleen een startbewijs, maar ook startgeld. Tijdens de koers zijn premies te verdienen en aan de streep wacht de bonus. "Het kan niet anders of dit moet leiden tot een sprankelende wedstrijd waarin de wielertalenten mooie prijzen bijeen kunnen fietsen door inzet en initiatief te tonen" laat de organisatie weten.

In de vorige editie – gewonnen door Jan Ullrich – kwamen de oud-profs aan het vertrek, daar voor werd de Stork Nacht van Hengelo altijd als profcriterium verreden. De organisatie neemt zeker geen afscheid van de beroepsrenners. “Door zo nu en dan een andere insteek te kiezen, denken we het publiek te kunnen blijven verrassen. We willen bij toerbeurt de toekomstige profs voorstellen, de huidige wereldtop naar Hengelo halen en bij speciale gelegenheden blikken we net als vorig jaar graag terug op het verleden. We vinden het een uitdaging om het publiek telkens een andersoortige wedstrijd voor te schotelen, Hengelo is een stad van innovatie en dan mag ook in onze wedstrijd tot uitdrukking komen” zegt mede-organisator en oud-prof Joost Posthuma over de nieuwe aanpak.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl