Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tjallingii kleurt ook een laatste keer Milaan-San Remo

Zaterdag 19 maart 2016

Elite men - Maarten Tjallingii zorgde voor het meest zichtbare Nederlandse aandeel in Milaan-San Remo, de renner van Lotto-Jumbo maakte ook in zijn laatste seizoen deel uit van de vlucht van de dag. Voor de derde keer op rij.

Met tien anderen reed hij bijna de hele dag vooruit. Uiteindelijk liep een grote groep samen en bleek Arnaud Demare namens FDJ de snelste van het pak. De Fransman wees zo Ben Swift (tweede) en Jurgen Roelandts (derde) terug in La Primavera. Tom-Jelte Slagter (Team Cannondale) was de beste Nederlander op de veertiende plaats.

Tjallingii tevreden

“Heel gaaf dat ik weer in de kopgroep zat”, zei Tjallingii na afloop. “De kopgroep had ook een ideale samenstelling. We waren met 11 man en draaiden goed rond. Ik ben nooit zo fris aan de Cipressa begonnen als vandaag.” Met zijn vlucht, kwam het aantal kilometers waarin hij tijdens de laatste drie versies van Milaan - Sanremo op kop reed uit op 800. “Het is mooi voor onze ploeg als er iemand op kop rijdt en ik vind het leuk om dat te doen. Dit was mijn laatste Milaan - Sanremo. Het was mooi weer en ik zat erbij. Daar ben ik blij mee.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl