Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bekkenk en Kessler Koningspaar van de Strandrace

Zondag 20 maart 2016

Offroad - Ramses Bekkenk en Nina Kessler hebben zich in de laatste wedstrijd van de strandracecompetitie, Castricum–Camperduin-Castricum, verzekerd van de KNWU Eneco HollandseWind Strandrace Trofee.

Ramses Bekkenk behaalde in de 40 kilometer lange race langs de regenachtige Noordzeekust achter Sven Broekaart (Milremo Beukers Bike Team) de tweede plaats. De race was loodzwaar met een verraderlijk stuk nabij de Lagune. De stoempers hadden allen moeite om op het technische parcours het juiste spoor te vinden. Na tien minuten had zich al een groepje bikers afgescheiden van het peloton, maar bij het keerpunt in Camperduin ging het helemaal los. Het groepje van acht koplopers met behalve het genoemde podium met verder onder andere Heemskerker Sander Lormans (Team Imming), nationaal strandkampioen Thijs Zonneveld (Theo Schilder-Giant), Jorn Teer (Team Imming) en de Belg Maarten Himpens brokkelde mede af door een val van Thijs Zonneveld, die bij de Lagune bij Camperduin over de kop ging, en Bram Rood, die moest afhaken vanwege een lekke band. De bijna 23-jarige Sven Broekaart (eindwinnaar in 2014) uit Julianadorp en Ramses Bekkenk (KMC-Mitsubishi-Koga) bleven over, waarop Sven Broekaart zich met succes opmaakte voor een vervroegd verjaardagscadeautje. Bekkenk werd tweede en Bram Rood (KMC-Mitsubishi-Koga), de eindwinnaar in 2015, completeerde het podium.

Sterk KMC-Mitsubishi-Koga

Ramses Bekkenk behaalde in Castricum na onder meer overwinningen in Hoek van Holland-Den Helder en in de Dijk tot Dijkrace in Petten zijn eerste eindoverwinning in de KNWU Strandracecompetitie. ,,Kan ik deze weer bijschrijven,’’ stelde de Alkmaarder. ,,Ik vond de zwaarte van het parcours wel meevallen, je moest op enkele stukken door het water, was best lastig en uitkijken, zoals bij de Lagune,’’ aldus de 39-jarige doorgewinterde strandkoning, die na een rustpauze zijn eerste afspraak heeft op de SKS-Kellerwald-Bikemarathon in het Duitse Gilserberg. De succesformatie KMC-Mitsubishi-Koga met Martin Schuttert als ploegleider, kende met Bram Rood achter Sven Broekaart op plaats drie en de Naaldwijker Stefan Vreugdenhil op de vierde plaats drie bikers bij de eerste vier.

Kessler nu naar weg

Nina Kessler mocht evenals gisteren in Zandvoort ook in Castricum opnieuw het zegegebaar maken. Kessler behaalde in de 40 kilometer lange race Castricum-Camperdun-Castricum na overwinningen in Renesse, Dijk tot Dijkrace in Petten en op Ameland haar vierde overwinning in de KNWU Eneco HollandseWind strandracecompetitie. De strandbikester liet zich tussen een pelotonnetje mannen naar de overwinning leiden. Nancy Karels uit Alkmaar finishte als tweede en Esther Kortekaas werd derde. Een identiek podium als een dag eerder in Zandvoort. ,,Tot aan het keerpunt bleef het aardig bij elkaar, maar na het keerpunt brak het, was Alieke Hoogenboom er nog bij, maar zij viel bij de Lagune. Het was met die diepe waterkuilen en strekdammen best lastig en ook wel eng. Ik ben uiteindelijk met een groepje mannen naar de overwinning gereden,’’ aldus de opvolgster van tweevoudig eindwinnares Alieke Hoogenboom. De 27-jarige Nina Kessler gaat zich nu richten op het wegseizoen. ,,Nee, ik rijd niet in Scheveningen, de mountainbike gaat nu in het vet. Ik vind de strandraces superleuk, dus ben ik volgend seizoen weer van de partij. De inwoonster van Velserbroek zal deze week in actie komen in Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. ,,Ik heb tijdens de wintermaanden een andere voorbereiding met minder wegkilometers gemaakt dan de andere meiden. Ik heb wedstrijden nodig om op snelheid te komen. Ik ben niet echt van het klimmen, maar meer van het waaierrijden. Ik ga me vooral richten op de Holland Ladies en de World Tour wedstrijden in Zweden,’’ besloot de eliterenster van Lansworld.eu-Zannata,’’ die naast het wielrennen bij RPR Projectmanagement in Reeuwijk ook nog vooruit kijkt op haar maatschappelijke carrière.

 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl