Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amy Pieters wint opnieuw Dwars door Vlaanderen

Woensdag 23 maart 2016

Women - Amy Pieters heeft zichzelf opgevolgd als winnares van Dwars door Vlaanderen. De renster van Wiggle-High 5 was de snelste in de sprint.

Ploeggenote Jolien D'hoore (tweede) en Eileen Roe (derde) gingen mee op het podium. Anouk Rijff eindigde op een vijfde stek namens Lotto-Soudal.

Voor Pieters was het de derde zege op rij in deze eendagskoers. "Toch was het een heel andere wedstrijd. Eerst reden we altijd omlopen, nu reden we een echte ronde met hellingen en kasseien. Na de Patersberg reed een groep van twaalf weg, waar ik al bijzat. Maar op twee kilometer van het einde kwam het peloton terug. Veel tijd voor overleg met Jolien D'Hoore was er niet, maar ze posteerde zich in mijn wiel. Omdat er niemand voor bij kwam, kon ze daar blijven zitten. Anders had ze een snellere renster eventueel nog op kunnen vangen. Maar dat was gelukkig niet nodig."

Welkome zege

Voor Pieters en Wiggle-High 5 was het een welkome zege. "Op papier zijn we het seizoen gestart als een heel sterke ploeg, maar we moesten de eerste weken nog wel even zoeken naar een natuurlijke verstandhouding binnen de ploeg. Je moet elkaar leren kennen en leren lezen. Het is heel lekker om nu eerste en tweede te worden in deze wedstrijd. De blijdschap was groot, er viel iets van ons af. Laten we het als mooi vertrekpunt zien voor de komende periode" aldus Pieters, die Gent-Wevelgem, de Pajot Classic en de Ronde van Vlaanderen rijdt.

Foto: © Sportfoto-Bart Hazen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl