Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema wil 'mooi' klassement rijden in Tour

Woensdag 29 mei 2013

Elite men - Bauke Mollema bereidt zich momenteel in de Spaanse Sierra Nevada op de Tour de France. De Blanco-renner liet aan RTV Noord weten de komende zomer vooral op een mooi klassement te mikken.

Mollema is in Spanje op hoogtestage met zijn Noorse ploegmaat Lars Petter Nordhaug. RTV Noord zocht de geboren Groninger op. “Bijna alle renners hebben baat bij een hoogtestage”, aldus Mollema, die eerder in zijn carrière nooit zo weg was van trainen op hoogte. “Ik ga er vanuit dat het ook voor mij gaat werken en ik denk dat ik er straks profijt van heb.”

Tijdrit
Mollema werkt in Spanje – onder toeziend oog van coaches Merijn Zeeman en Louis Delahaije – onder andere aan zijn tijdrit. “Ik heb al een aantal windtunneltests gedaan. Het is de bedoeling om te leren zo smal mogelijk te zitten. Dat lukt goed tot nu toe. De tweede keer in de windtunnel zat ik al smaller. Het is goed dat je daar steeds op gewezen wordt.” De tijdrit is belangrijk voor Mollema, want hij gaat naar Frankrijk om een goed klassement te rijden. “Ik zie het als een wedstrijd op zich. Als een mooie kans om in een grote ronde een mooi klassement te rijden.”

Foto (c): Sportfoto, Video (c): RTV NoordEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl