Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ten Dam kopman Blanco in Dauphiné

Woensdag 29 mei 2013

Elite men - Laurens ten Dam is de kopman van Blanco Pro Cycling tijdens het Critérium Du Dauphiné. Voor de nummer acht van de afgelopen Vuelta is de Franse rittenkoers één van de hoofddoelen van het seizoen. ‘Laurens krijgt een vrije rol en een beschermde status’, aldus coach Merijn Zeeman.

“Allereerst willen we met Laurens ten Dam een goed klassement rijden”, aldus Zeeman. “Van de winter hebben we met hem een plan gemaakt en daarin vormt de Dauphiné een hoofddoel. Laurens krijgt een vrije rol en een beschermde status. Als ploeg zullen we hem zo goed mogelijk ondersteunen.”

Clement en Slagter
Daarnaast hoopt de Nederlandse ploeg ook met Stef Clement en Tom-Jelte Slagter op een paar positieve uitschieters. Zeeman: “Met Stef hopen we op de vierde dag een mooi resultaat in de tijdrit te boeken. Met Tom-Jelte Slagter richten we ons op de lastigere aankomsten en dan bedoel ik aankomsten die net onder de categorie hooggebergte vallen. Verder willen we met de gehele ploeg agressief koersen”, gaat Zeeman verder. “Daarnaast is het voor sommige ook zaak om in aanloop naar de Tour beter in vorm te raken.”

Selectie Blanco voor Critérium Du Dauphiné (2-9 juni): Laurens ten Dam, Tom-Jelte Slagter, Juanma Garate, Robert Wagner, David Tanner, Bram Tankink, Marc Goos en Stef Clement.

Foto (c): Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl