Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Succes Boels-Dolmans is proces van jaren'

Dinsdag 29 maart 2016

Women - Ploegleider Danny Stam en renster Chantal Blaak duidden in de nieuwe Cycling.be de ongekende successen van het Boels-Dolmans Cycling Team aan het begin van het wielerjaar 2016.

De ploeg won met Lizzie Armitstead de Strade Bianche, de Omloop het Nieuwsblad en de Trofeo Binda, Chantal Blaak schreef de Ronde van Drenthe, Le Samyn en Gent-Wevelgem op haar naam. Ellen van Dijk won een rit in de Ladies Tour of Qatar, Kasia Pawlowska schreef de wereldtitel op het baanonderdeel puntenkoers op haar naam en Evelyn Stevens veroverde het werelduurrecord. Bij de ploeg waakt men om naast de schoenen te lopen, maar worden de successen wel met gretigheid gevierd. "We wisten dat we goed aan het seizoen begonnen waren. Op trainingskamp waren de rensters heel gretig, ze waren daar al bezig elkaar op te peppen. Ik heb nog nooit zo’n sterke groep rensters zo fanatiek bezig gezien met de voorbereiding” zegt Danny Stam er als teammanager over. Samen met ploegleider Bram Sevens zag hij de vruchten geplukt worden in de eerste wedstrijden van het nieuwe vrouwenseizoen. “Ik denk dat het enorm  scheelt dat  we vorig jaar al een heel goed seizoen gedraaid hebben en die hele groep hebben weten te behouden. De twee nieuwkomers Karol-Ann Canuel (kwam over van Velocio-Sram, red.) en Nikki Harris (Telenet-Fidea)  pasten perfect bij de groep. We hebben ze daar ook wel enigszins op geselecteerd, maar het pakt ook zo uit, zoals we gehoopt hadden. Toen Harris vroeg of we gegroepeerd zouden rijden in een bepaalde koers, mocht ik van de anderen niet eens meer antwoord geven. Ze waren me voor. ‘Dat punt zijn we bij deze ploeg allang voorbij, Nikki” zeiden ze. Die meiden weten dat ze de koersen kunnen domineren als ze goed samen rijden en er allen afzonderlijk alles voor doen en laten. Voeg daar het vertrouwen bij wat Lizzie Armitstead nog eens extra uit het veroveren van de wereldtitel haalde en dan weet je waarom we zo goed zijn vertrokken. Iedereen wil zo een seizoen aanvatten, maar wij doen het. Dat is niet de inspanning van één winter, maar een proces van jaren.”

Ook wereldkampioene Lizzie Armitstead en Chantal Blaak komen aan het woord over de successen van de ploeg, die nog tot eind 2018 in het peloton te vinden is. Verder komen in het aprilnummer van Cycling.be Theo Bos en Marianne Vos aan het woord. Beiden maakten hun rentree op een internationaal podium de afgelopen tijd en hebben het over de periode die achter hun ligt en de doelen voor de toekomst. Maar ook fietst Cycling.be met Sebastian Langeveld en zijn er interviews met Greg van Avermaet en Fabian Cancellara. Ook alle info over de klassiekers.

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl