Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Langeveld: Zou schaduwkopman willen zijn'

Woensdag 30 maart 2016

Elite men - Sebastian Langeveld is samen met Matti Breschel het speerpunt van Team Cannondale in de voorjaarsklassiekers, maar van de voormalig Nederlands kampioen zou dat in de toekomst ook mogen veranderen.

Dat zegt hij in de nieuwe Cycling.be "In 2015 is er bij mijn ploeg een grote groep weg gegaan door de aanhechting van Cannondale. Bij Rabobank was ik al jaren gewend om met een vaste kern te werken. Elk jaar kwamen daar wel enkele jongeren bij, maar nooit meer dan vijf. Bij Cannondale werd de ploeg de afgelopen jaren flink omgewoeld met vele, jonge nieuwe krachten. Die zijn nog heel kneedbaar, maar aan de andere kant missen ze ook ervaring in vooral de Vlaamse klassiekers. Ik hoop nu dat we met deze ploeg verder kunnen bouwen zodat we op elkaar ingesteld raken. In de klassiekers zou ik liever als schaduwkopman van iemand als bijvoorbeeld John Degenkolb rijden" zegt hij tegen Erwin Vervecken, met wie hij natuurlijk ook praat over zijn veldritverleden, het gidsen van talenten als Dylan van Baarle, het parcours van de Ronde van Vlaanderen en zijn dubbele rol in de ploeg.

Ook komen in het nieuwe nummer van Cycling.be ploegleider Danny Stam, wereldkampioene Lizzie Armitstead en Chantal Blaak aan het woord over de successen van de ploeg Boels-Dolmans, die nog tot eind 2018 in het peloton te vinden is. Verder komen in het aprilnummer van Cycling.be Theo Bos en Marianne Vos aan het woord. Beiden maakten hun rentree op een internationaal podium de afgelopen tijd en hebben het over de periode die achter hun ligt en de doelen voor de toekomst. Maar ook zijn er interviews met Greg van Avermaet en Fabian Cancellara. Ook alle info over de klassiekers. Te koop in de betere Nederlandse kiosk of online via de banner op onze site.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl