Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Marianne Vos wint Pajot Hills Classic

Woensdag 30 maart 2016

Women - Marianne Vos heeft haar eerste koers buiten onze landsgrenzen van 2016 gewonnen. De olympisch kampioene van Londen won de Pajot Hills Classic.

Onlangs won de renster van Rabo-Liv ook het criterium van Oud-Vossemeer. In deze Belgische 1.2-wedstrijd bleef Vos Megan Guarnier van Boels-Dolmans voor. Lotte Lepisto van Bigla werd derde. Het was Vos' eerste zege sinds de ritwinst in de Boels Rental Holland Ladies Tour in 2014. “Marianne verbaasde zichzelf met haar laatste punch”, stelde ploegleider Sierk-Jan de Haan vast. “Ze had dit helemaal niet verwacht. Ze zou bergop de sprint aantrekken voor Pauline. Dat gebeurde ook. Marianne zette al van ver aan, maar Pauline kon er niet overheen komen. De andere rensters ook niet. Het verschil was groot voor een massasprint.”

Vos tankt vertrouwen

"Ik heb het zelf wel zwaar gehad onderweg; voornamelijk op de Muur van Geraardsbergen, maar ik zat steeds wel mee van voren. Door het aanvallen en pareren van de andere rensters, kon ik na de heuvelzone weer enigszins op adem komen voor de finale."Daarin was het aanvankelijk de bedoeling om in de finish heuvelop Pauline Ferrand Prevot te lanceren. Maar het liep allemaal anders, zij het onbedoeld. "Ik zat met Pauline goed gepositioneerd voor de spint en na de eerste aanzet op 220 meter zag ik dat ik een gaatje had."   

Foto: © Sportfoto-Bart Hazen

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl