Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Floris Gerts is primus in Limburg

Zaterdag 02 april 2016

Elite men - Floris Gerts wint de Volta Limburg Classic. De Nederlander was in de straten van Eijsden sneller dan Sonny Colbrelli en Philippe Gilbert. Huub Duyn was met een zesde plaats de tweede Nederlander in de uitslag.

Vrijwel vanuit het vertrek ontstond een kopgroep van acht, die lang het gezicht van de koers bepaald. Hierbij zaten Koos-Jeroen Kers (BabyDump), Gert-Jan Bosman (Piels), Bram Nolten (Parkhotel Valkenburg), Jasper Hamelink (Metec), Mitchell Cornelisse (Rabo Dev Team) en de buitenlanders Mikhailov, Bialoblocki en Wertz. Op vijftig kilometer van het einde werden de koplopers bij gehaald. Snel daarna ontplofte de wedstrijd en bemoeiden ook renners als Davide Rebellin en Philippe Gilbert zich met de kop van de koers.

Een kopgroep van tien kleurde uiteindelijk de finale. BMC was de ploeg van de koers met vijf man bij de eerste tien. Lotto-Jumbo kreeg het gat naar deze vluchters niet gedicht. Eerstejaars prof Gerts reed op twee kilometer van het einde weg uit deze groep en rondde zo het ploegenspel af. ."We reden eigenlijk voor Philippe Gilbert, maar ik kreeg een tikje van hem op een gegeven moment. Ik wist niet zeker of hij bedoelde dat ik weg mocht rijden. Ik had nog best last van mijn ribben waar ik deze week een klap op heb gehad. Maar dit was echt een ploegprestatie, ik was verbijsterd hoe sterk w waren als collectief. Deze wedstrijd voelt wel als een thuiswedstrijd." Ook Philippe Gilbert was enthousiast. 'Het is een verdiende winst nadat we de koers vanaf het begin hebben gecontroleerd."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl