Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sagan wint Vlaanderen, Van Baarle maakt indruk

Zondag 03 april 2016

Elite men - Met een solo heeft Peter Sagan de Ronde van Vlaanderen op zijn naam gebracht. De wereldkampioen liet in de finale Sep Vanmarcke achter en won. De nog door Fabian Cancellara bijgehaalde kopman van Lotto-Jumbo werd uiteindelijk derde.

Dylan van Baarle sprintte met onder anderen Niki Terpstra en Lars Boom voor de vierde plaats in een groep achtervolgers. De renner van Team Cannondale werd zesde. Van Baarle reed samen met Stijn Vandenbergh naar de restanten van de vroege vlucht en zag Peter Sagan, Michal Kwiatkowski en Sep Vanmarcke aansluiten. Sagan en Vanmarcke reden weg en de uit de achtergrond terug gekomen Cancellara bleek ook te sterk voor de Nederlanders. Niki Terpstra eindigde op de tiende plaats. Van Baarle was zelf ook onder de indruk van zijn prestatie: "De afgelopen week werden veel jongens getroffen door ziekte. Maar we hebben deze wedstrijd aangegrepen om de knop om te draaien. De dag bood nieuwe kansen en die hebben we met twee handen gegrepen. Ongelofelijk om hier zo kort te eindigen."

Lotto-Jumbo tevreden

“Dit is een uitstekende prestatie van Sep”, zei ploegleider Jan Boven. “Als je kijkt naar hoe de koers voor ons verlopen is en de manier waarop we daar overheen zijn gekomen, heeft Sep een hele knappe prestatie geleverd. Het was een hectische koers en veel grote ploegen hebben onderweg te maken gehad met tegenslagen. Sep was scherp op het moment dat Sagan en Kwiatkowski wegreden en hij was vervolgens de enige die Sagan kon volgen op de Oude Kwaremont. Wij zijn content met deze derde plaats.”

Foto's: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl