Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slagter veertiende in openingsrit Baskenland

Maandag 04 april 2016

Elite men - Tom-Jelte Slagter was de hoogst geklasseerde landgenoot in de openingsrit van de Ronde van het Baskenland, die werd gewonnen door Luis Leon Sanchez.

Slagter eindigde net als Bauke Mollema, Robert Gesink en Wilco Kelderman van voren in deze rit. De laatste twee lieten zich nog van voren opmerken. "Het was mooi om te zien dat Wilco en Robert allebei een move probeerden te maken”, zei ploegleider Addy Engels van Lotto-Jumbo na de eerste etappe van de Vuelta Ciclista al Pais Vasco. “Wilco heeft de Volta Catalunya gemist omdat hij ziek was en dit geeft aan dat hij zich weer goed voelt. Hij is hier niet met klassementsambities heen gekomen en dat verandert na vandaag ook niet. Hij moet ervoor zorgen dat hij met een goed gevoel door deze ronde heen komt.”

Vertrouwen

Kelderman gaf aan dat hij na zijn opgave in Catalonië de draad snel weer heeft opgepakt. “Ik heb een aantal langere trainingen gedaan en voelde me redelijk snel weer goed”, zei hij. “De laatste dagen heb ik nog wat harder getraind. Ik bekijk het in deze koers per dag. Vandaag liep het goed en toen een groepje demarreerde, ben ik erachteraan gegaan. Dat ging goed, al kregen we niet echt ruimte. Dat Robert en ik vandaag een poging hebben gewaagd geeft ons en het team in ieder geval vertrouwen.”

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl