Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman tweede in Ronde Baskenland

Dinsdag 05 april 2016

Elite men - Wilco Kelderman heeft zijn visitekaartje afgegeven in de Ronde van het Baskenland. De renner van Lotto-Jumbo reed in de tweede rit op de slotklim weg met Mikel Landa en werd tweede in de sprint tegen de Sky-renner.

Kelderman stapte ziek uit de Volta a Catalunya, maar liet in deze rit zien in prima conditie te zijn. Ook zijn ploeggenoot Robert Gesink reed top 10: negende.  "Het was een hele lastige etappe”, zei Kelderman na afloop. “Het regende en we reden op een plateau, waardoor het extra koud was. In het begin van de rit viel Victor Campenaerts en daar ging ik overheen. Dat was vervelend, maar daar heb ik me redelijk snel overheen gezet. De slotklim was steil, dus dan rijd je het liefst je eigen tempo. Dat heb ik gedaan. Toen Landa overnam, moest ik al meteen aanpoten. Hij was helaas net iets sterker dan ik, maar we hebben collectief heel sterk gereden.”

Klassement

Na de eerste etappe gaf ploegleider Addy Engels van Lotto-Jumbo nog aan dat Kelderman niet voor het klassement zou gaan, maar daar kwam hij een dag later op terug. “We weten nu dat we met twee mannen bij de besten horen en daar moeten we onze tactiek op afstemmen”, gaf de ploegleider aan. “Als je dit vandaag kan, betekent dat ook dat je kunt meedoen om het klassement en het zou heel raar zijn om nu nog te zeggen dat Wilco daar niet naar kijkt. Hij moet wel op deze manier blijven koersen, want die aanvallende stijl werkt voor hem op dit moment het best.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl