Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ploegentijdrit Energiewacht Tour voor Boels-Dolmans

Woensdag 06 april 2016

Women - Boels-Dolmans heeft de eerste etappe van de Energiewacht Tour, een ploegentijdrit over 11,3 kilometer, gewonnen. De formatie van Danny Stam bleef  in Groningen wereldkampioen Canyon-Sram twintig seconden voor.

Orica-AIS had nog een seconde extra nodig als derde. Ellen van Dijk kwam bij Boels-Dolmans als eerste over de meet, de wereldkampioene van Florence 2013 start daarom donderdag in Winsum in de gele leiderstrui. "Het draaide vanaf het begin goed bij ons, maar je bent natuurlijk ook afhankelijk van hoe de tegenstand het doet. Maar het gevoel was goed, we hebben een efficiënte ploegentijdrit gereden waarbij we uiteindelijk met vier rensters overbleven richting de finish." Van Dijk won de ronde in 2013 en heeft ook nu hoop zondag op Borkum met de leiderstrui om de schouders de ronde af te sluiten. "Ik heb zeker ambities om hier de eindzege te veroveren, want ik start ook zaterdag in de individuele tijdrit met ambities. Als ook dat goed gaat, dan ben ik zeker kansrijk" aldus de oud-winnares.

Goed voor vertrouwen

Ploegleider Danny Stam van Boels-Dolmans was tevreden. "Het is onze eerste zege op dit onderdeel. We willen graag wereldkampioen ploegentijdrit worden en dan is dit zeker een stap in de goede richting. Al is deze tijdrit vanwege de lengte en de periode in het seizoen uiteraard niet te vergelijken. Het geeft geen garanties voor het WK, maar het is zeker goed voor ons vertrouwen. Bovendien haal je uit elke ploegentijdrit weer veel informatie. Niet alle concurrenten stonden hier in hun sterkste opstelling, wij ook niet, maar het verschil met de anderen vind ik zeker bemoedigend." De ploeg nam ook de witte leiderstrui voor beste jongere voor Amalie Dideriksen mee naar huis.

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl