Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Limburg finisht niet op Adsteeg

Donderdag 07 april 2016

Elite men - De Ronde van Limburg finisht dit jaar niet op De Adsteeg in Beek, zo laat de organisatie weten. De wedstrijd maakt deel uit van de KNWU Topcompetitie.

“Door het verleggen van de finish van de Adsteeg in Beek naar het centrum van Genhout denken wij de groei van de Ronde van Limburg te kunnen doorzetten”, aldus de organisatie. “De Adsteeg is wedstrijdtechnisch en historisch zeer interessant, maar zorgt door zijn ligging voor flink wat organisatorische beperkingen. Op de nieuwe finishlocatie in Genhout zijn wij veel beter in staat om faciliteiten in te richten voor sponsoren en toeschouwers. Daarnaast kunnen wij de samenwerking met de Genhoutse verenigingen verder uitbreiden. De Kids Race Genhout is een van de positieve gevolgen van deze samenwerking.”

Scherprechter

 

De Adsteeg blijft de scherprechter van de Ronde van Limburg. Na de voorstelling van de ploegen en de start in Stein (12.00uur nabij het gemeentehuis van Stein) zal het peloton, bestaande uit elite- en belofterenners, ook dit jaar door het Zuid-Limburgse Heuvelland rijden. Een afwisselingen van smalle kronkelende wegen en steile beklimmingen, zoals de Cauberg en de Eysserboschweg leidt de renners uiteindelijk naar de passage van de finishlijn om vervolgens een viertal lokale ronden door de gemeenten Beek, Meerssen en Stein af te leggen. Gedurende elk van deze ronde zullen de renners de Adsteeg en ook de Maasberg moeten bedwingen. Om circa 17.00 uur wordt de finish in Genhout, gemeente Beek, verwacht.

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl