Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga wint Glazen Stad

Zondag 10 april 2016

Elite men - Wim Stroetinga heeft in zijn eerste optreden in het wegseizoen meteen toegeslagen door de 32e editie van de Omloop van de Glazen Stad zegevierend af te sluiten. De 30-jarige Nijkerker liet in de sprint achtereenvolgens Roy Eefting en Maarten van Trijp, de winnaar van de Ronde van Zuid-Holland achter zich.

Door Dan Rolandus

,,Het was mijn eerste koers en meteen mijn eerste overwinning, dus kan het slechter,’’ verbaasde de coureur van Parkhotel Valkenburg zichzelf met de verdiende bloementuil. ,,We hebben in de finale alles bij elkaar gehouden voor de sprint. Ik dacht bij mezelf, ik ga het gewoon doen en zien wel waar ik uitkom. Het liep nog niet echt lekker, miste de power, maar het bleek net genoeg voor de overwinning. Net genoeg om daar met de ploeg een goed gevoel aan over te houden.’’ Wim Stroetinga heeft aanstaande zondag de eerste volgende afspraak staan in de Profronde van Noord-Holland. ,,Vervolgens ga ik naar Wales en rijd ik net als vorig jaar drie losse koersen in Denemarken. Het NK op Goeree-Overflakkee is een doel en daarna kijken we wel weer verder richting Rio.’’

De 167 kilometer lange klassieker door het Westland, Midden-Delfland en Lansingerland werd na 55 kilometer nabij Oude Leede in gang geschoten door een groep van acht renners, die op de N470 richting Zoetermeer was uitgegroeid tot een groep van veertien coureurs. Alle continentale ploegen waren in de kopgroep vertegenwoordigd. Jordi Talen, Ike Groen (beiden Join-S/De Rijke), Arvid de Kleijn, Adriaan Janssen (Jo Piels), de gebroeders Tristan en Justin Timmermans (Baby-Dump), regiofavoriet Sjoerd Kouwenhoven (Metec-TKH), Dion Beukeboom (Parkhotel Valkenburg), Léon Hofman (Westland Wil Vooruit), Ian Peter Richards, Didier Boumans (beiden DRC de Mol), Roy Pieters (Illi Bikes), Adrie Lindeman en Rick Goeree (beiden NWVG). De veertien leiders verstonden elkaar goed, maar kregen niet meer dan een voorsprong van maximaal twee minuten.

Valpartij

De koplopers werden met nog zo ‘n 25 kilometer voor de wielen ingerekend door de eerste groep zodat er circa vijftig renners de finale ingingen. De winnaar van vorig jaar, Coen Vermeltfoort (Join-S/De Rijke), die een dag eerder de Omloop van de Braakman op zijn naam had geschreven, was er vanwege een val op de Poeldijkseweg niet meer bij. Demarrages van het De Rijke duo Ike Groen en Jordi Talen werden door vooral Parkhotel Valkenburg gecounterd, evenals de poging van Adrie Lindeman. De renners konden zich gaan opmaken voor de sprint, maar op anderhalve kilometer kwamen er enkele renners in het zich van de haven, onder wie Jos Koop van thuisclub Westland Wil Vooruit ten val. ,,Ik ben twee keer gevallen, waarvan de laatste keer op anderhalve kilometer van de finish. Ik zat op plaats tien in ideale positie, toen een jongen bij het uitsturen mijn voorwiel meenam waardoor ik ten val kwam. Mentaal ben ik helemaal kapot, want met heel goede benen loopt één van mijn hoofddoelen uit op een groot fiasco,’’ baalde de teleurgestelde Delftenaar. De reeds vooruitgesnelde Wim Stroetinga had geen weet van wat er achter hem gebeurde, want hij rekende op de Vogelaer in Kwintsheul af met Roy Eefting en Maarten van Trijp. ,,Ik dacht even dat ik Wim kon hebben, maar ik moest sprinten op de twaalf. Jammer dat het niet is gelukt, want we hebben als beesten gereden om eerst het gat op de koplopers te dichten en vervolgens om het net als in de Ronde van Zuid-Holland af te maken. Maar eigenlijk ben ik best tevreden met plaats drie , want een podiumplaats gaat niet onopgemerkt aan je voorbij. Bovendien is het geen schande om van een rassprinter als Wim Stroetinga te verliezen,’’ aldus Maarten van Trijp. Roy Eefting, die als tweede eindigde, dacht er net zo over. ,,Ik heb meer vrede met de tweede plaats dan vorige week in de Omloop van de Veenkoloniën. Toen had ik moeten winnen (Jason van Dalen zegevierde, DR), vandaag in de Omloop van de Glazen Stad was er gewoon iemand beter. Wim Stroetinga heeft enorm veel talent als sprinter, ik weet wat hij in zijn mars heeft.’’ Roy Eefting heeft zijn wegprogramma bij De Jonge Renner gericht op de Olympische Spelen in Rio. ,,Ik koers op de weg om hardheid op te doen en vandaar uit ga ik toewerken naar een korte inspanning. Er was geen continentale ploeg die mij wilde hebben omdat ik me optimaal wil voorbereiden op de Olympische Spelen. Ik heb bewust een stapje opzij gedaan om beter te zijn in Rio,’’ aldus Roy Eefting.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl