Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink wil voor prijzen mee doen in Amstel Gold Race

Dinsdag 12 april 2016

Elite men - Lotto-Jumbo heeft vier speerpunten voor de komende Amstel Gold Race met Robert Gesink, Wilco Kelderman, Paul Martens en Sep Vanmarcke.

Zij krijgen ondersteuning van Maarten Tjallingii, Bert-Jan Lindeman, Mike Teunissen en Enrico Battaglin. “Wij hebben niet de topfavoriet in onze ploeg, maar zijn in de breedte sterk en als ploeg zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd”, zegt Merijn Zeeman in aanloop naar de Nederlandse heuvelklassieker. “Robert Gesink, Sep Vanmarcke, Wilco Kelderman en Paul Martens moeten vanaf de Kruisberg goed in de koers zitten, zodat ze zich op de finale kunnen richten. Paul Martens zal actief zijn in de voor-finale.”

Gesink gemotiveerd

Gesink reed de Amstel Gold Race voor het laatst in 2012, maar heeft er dit jaar naartoe geleefd. “Robert wil de komende jaren graag nog een aantal aansprekende resultaten behalen”, geeft Zeeman aan. “Daarbij richt hij zich dit jaar voornamelijk op eendagswedstrijden en etappes in grote rondes. We zijn benieuwd naar zijn niveau, zondag.” Gesink zelf is met een goed gevoel uit de Ronde van het Baskenland gekomen. “Het was een hele zware koers met slecht weer en daar moest ik een paar dagen van herstellen”, zegt hij. “Mijn niveau was echter erg goed en ik kon, met uitzondering van een dag waarop de kou mij parten speelde, met de besten meedoen. Ik verwacht dat ik klaar ben voor zondag. Koersen in eigen land is altijd speciaal en ik denk dat we met een ploeg aan de start verschijnen die klaar is om voor de prijzen mee te doen. Wilco en Paul hebben in het Baskenland hele goede dingen laten zien. Daarbij komt nog een hele sterke Sep Vanmarcke waar we veel plezier aan gaan beleven.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl