Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amstel Gold Race gaat naar Gasparatto

Zondag 17 april 2016

Elite men - Enrico Gasparotto heeft de Amstel Gold Race op zijn naam gebracht. De Italiaan kreeg Michael Valgren (tweede) en Sonny Colbrelli (derde) mee op het podium.

Bauke Mollema (veertiende) was de beste landgenoot, Maurits Lammertink deed daar met een zestiende stek niet ver voor onder. Na een wedstrijd die lang ‘op slot zat’ leek Maurits Lammertink wel op weg naar een stunt voor Roompot–Oranje Peloton. De 25-jarige specialist in de heuvelklassiekers kwam als vierde boven bij de laatste beklimming van de Cauberg, maar twijfelde toen hij de oversteek leek te kunnen maken naar de latere winnaar Enrico Gasparotto.

Tweeslachtig gevoel

“Het gevoel is een beetje tweeslachtig”, zei de uitblinker in het team na de finish in Vilt. “Uiteraard ben ik blij dat ik in de laatste kilometers van zo’n grote wedstrijd met de besten mee kan, maar juist daarom ben ik niet tevreden met de uitslag. Ik gokte erop dat de twee leiders (Gasparotto en Valgren) teruggepakt zouden worden en rekende op een sprint, maar dat gebeurde niet. En vervolgens zat ik in de laatste tientallen meters niet goed geplaatst en valt de klassering na zo’n goede wedstrijd toch een beetje tegen”

Vreemde wedstrijd

Mollema sprak van een vreemde wedstrijd. "Tot de laatste 60-70 kilometer ging het rustig aan op de beklimmingen. Ik had nog een uitval in gedachten in de slotfase, maar het weer werd slecht en het tempo ging omhoog en toen waren er geen mogelijkheden meer. Daarna was het wachten op de laatste beklimming. Ik probeerde een uitslag te realiseren, maar dat verliep niet vlekkeloos. Ik ben natuurlijk sowieso niet zo snel als Michael Matthews en dat soort mannen." 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl