Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vacansoleil-DCM wil scoren in Parijs-Nice en Tirreno

Dinsdag 26 februari 2013

Elite men - Vacansoleil-DCM heeft de selecties voor Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico rond. De Nederlandse formatie hoopt in deze WorldTour-wedstrijden de eerste zeges van 2013 binnen te slepen.

In Parijs-Nice wordt de kaart Lieuwe Westra gespeeld. De Fries eindigde vorig jaar als tweede en verkeert momenteel in goede vorm. “Als ik mijn resultaten van vorig jaar evenaar, mag ik al heel tevreden zijn”, zei hij vorige week tegen CyclingOnline.nl. “Ik wil het gewoon goed doen daar, maar ik durf geen voorspelling te doen over het eindklassement. Ik hoef me in deze vorm in ieder geval geen zorgen te maken. De ploeg rijdt in mijn dienst, dat is natuurlijk fijn om te weten.” De ploeg mikt met sterke mannen als Björn Leukemans, Thomas De Gendt en Kris Boeckmans ook op een etappezege.

Tirreno
Voor de Tirreno is het de vraag hoe Wout Poels zich houdt. De Limburger eindigde in 2012 ook in de top-10 van Italiaanse rittenkoers en hij won de jongerentrui. Door een zware valpartij in de Tour was hij een half jaar uit de roulatie, maar inmiddels koerst hij weer op een behoorlijk hoog niveau. Ploegleider Aart Vierhouten: “Het gaat erg goed met Poels, hij is fit en heeft plezier in de koers. Er is met Wout, de trainers en ploegleiding een traject uitgezet wat hij tot nu toe volgens plan doorloopt. In de eerste koersen zag je dat Wout bergop in in staat is om goed mee te gaan. Hij mist alleen nog die echte explosiviteit. Na zo een lange periode van inactiviteit heb je wedstrijdkilometers en geduld nodig, dat is logisch.”

Geen zorgen
Dat Vacansoleil-DCM dit jaar nog geen overwinning mocht bijschrijven, maakt de ploegleiding niet ongerust. Hilaire Van Der Schueren: "Ik zag al goede dingen van mannen die de komende weken moeten scoren. Eind april moeten we de balans opmaken van een campagne die we zondag in Parijs beginnen."

Parijs-Nice 3-10 maart:
Kris Boeckmans, Thomas De Gendt, Björn Leukemans, Frederik Veuchelen, Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman, Lieuwe Westra en Romain Feillu.

Tirreno-Adriatico 6-12 maart:
Grega Bole, Juan Antonio Flecha, Sergey Lagutin, Marco Marcato, Mirko Selvaggi, Tomasz Marczynski, Boy van Poppel en Wout Poels.

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl