Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Poels vierde in Waalse Pijl

Woensdag 20 april 2016

Elite men - Wout Poels is vierde geworden in de Waalse Pijl. De Limburger van Team Sky zag Alejandro Valverde oppermachtig naar zijn vierde zege snellen op de Muur van Huy.

De Spanjaard kreeg Julian Alaphilippe (tweede) en Daniel Martin (derde) mee op het podium. Poels keek na zijn zege vooral vooruit. "Ik wil heel graag naar de Olympische Spelen en daarvoor moet ik me tonen in dit soort eendagskoersen. Ik voelde me goed vandaag en ben blij dat ik me heb kunnen laten zien.Mijn beklimming van de Muur van Huy was prima, mijn ploeg heeft me prima ondersteund en ik merkte al snel dat ik over goede benen beschikte. Het is een lange, steile en zeer moeilijk klim. Je weet dat je hier lang wachten moet en dat deed ik. Uiteindelijk waren de drie renners voor me net wat sterker. Dit belooft wat mij betreft wat voor mijn optredens hier in de komende jaren."

Bouwman toont zich 

Debutant Koen Bouwman maakte namens Lotto-Jumbo  deel uit van de ontsnapping van de dag. De groep vluchters werd ver voor de laatste beklimming van de Muur van Huy terug gehaald, waarna er volop aangevallen werd. De laatste beklimming van de slotklim gaf echter toch weer de doorslag in de mannenwedstrijd. Bouwman keek tevreden terug op zijn dag. "Het was mijn doel om mee te zitten, maar het duurde echt lang voordat we weg bleven”, gaf de eerstejaars prof aan. “Ik zat er elke keer bij en het was een beloning dat ik ook bij de definitieve groep zat. Dit was voor mij het hoogst haalbare, vandaag.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl