Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zuidenveldtour is voor Elmar Reinders

Zaterdag 30 april 2016

Elite men - Elmar Reinders heeft in zijn eigen Drenthe de zege behaald in de 25ste ZODC Zuidenveldtour. De renner van Team Jo Piels rekende in de slotfase af met medevluchter Taco van der Hoorn (Join S-De Rijke). Yoeri Havik (3M) werd derde.

Tekst en foto: Rudie Ottens

De jubileumuitgave van de Zuidenveldtour ging over maar liefst 7 keienstroken, maar hier werd niet de beslissing gemaakt. Wel reden er diverse groepen weg op de keien, die er soms vreselijk slecht bij lagen. Aanvankelijk zou er over 9 stroken gereden worden, maar 2 van deze stroken waren zo slecht, dat ze geschrapt werden. 

Na de tweede keienstrook tussen Gees en Nieuw-Balinge ontstond er een kopgroep van vijf renners, Rick van Breda (Baby Dump), Elmar Reinders (Jo Piels), Matthijs Eversdijk (Join S-De Rijke), Ricardo van Dongen (3M) en Paul de Haan (Eerens Stormvogels). Zij kregen een maximale voorsprong van 45 seconden, waarna er elf man aansloten op de keienstrook tussen Exloo en Buinen. De zestien kregen op de Limietweg richting Zwartemeer nog gezelschap van tien renners, waardoor er 26 koplopers richting de finale gingen. Vanuit de kopgroep demarreerden wederom vijf renners, Rens te Stroet (Jo Piels), Taco van der Hoorn (Join S-De Rijke), Tijmen Eising (Metec-TKH), Cedric Raymaekers (Differdange) en Bob Schoonbroodt (3M). Hun voorsprong liep snel op naar ruim een minuut en dat bleef het lange tijd, totdat er weer elf man overstaken en precies hetzelfde scenario als eerder, even later nog eens tien man, zodat er weer 26 koplopers waren. De beslissende slag werd twee kilometer voor de eerste doorkomst geslagen, er reden vijf man, al weer, weg. Dit waren wederom Elmar Reinders, Taco van der Hoorn, Davy Gunst (Rabobank), Janis Dakteris (Differdange) en Yoeri Havik (3M). Er moesten twee finale omlopen gereden worden van ruim 15 kilometer per omloop en in de eerste omloop was het de zeer sterke Elmar Reinders, die de knuppel in het hoenderhok gooide. Hij kreeg een andere hardrijder met zich mee, Taco van der Hoorn. De twee namen snel afstand van hun drie achtervolgers en met nog 1 omloop te gaan was het gat al bijna een minuut. Het liep dus uit op een sprint-a-deux en het was Reinders die met meer dan een fietslengte deze sprint won. Dolblij was hij dat het nu zo dicht bij huis eindelijk eens lukte na diverse tweede en derde plaatsen eerder dit seizoen. "Het was de bedoeling dat we vroeg met een groep weg zouden zijn en dat lukte. We gingen zo vroeg, omdat het beter is dat ze achter jou aan rijden, dan andersom" aldus de winnaar. 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl