Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Yorkshire: Van Poppel wint, Groenewegen leidt

Zaterdag 30 april 2016

Elite men - Danny van Poppel heeft de tweede etappe van de Tour de Yorkshire op zijn naam gebracht. De renner van Team Sky hield Dylan Groenewegen van een tweede zege op rij.

De renner van Lotto-Jumbo blijft wel leider met nog één rit voor de boeg. Voor Van Poppel was het zijn eerste zege voor Sky. "Na mijn knieblessure was het mijn negende of tiende koersdag. De periode die achter me ligt was niet gemakkelijk, maar ik ben heel blij met de zege."

“Ik zag de finish niet goed”, verklaarde Groenewegen. “Ik dacht dat de streep iets verder lag. Daardoor twijfelde ik een seconde en konden de anderen een fietslengte voorsprong op me pakken. Op snelheid was ik vandaag weer de sterkste. De ploeg heeft hard op kop gereden voor me en weer een hele goede lead-out afgeleverd. Dat maakt het extra jammer dat ik vandaag niet heb gewonnen, maar daar leer ik van. Morgen gaan we ons best doen voor Steven Kruijswijk en Primoz Roglic. Ik zal ze dan bidons en repen brengen. Na deze twee dagen is het nu aan mij om iets voor ze terug te doen.”

 

Foto: © ASO

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl