Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drielandenomloop vrouwen is voor Kuijpers

Zondag 01 mei 2016

Women - Evy Kuijpers heeft de Drielandenomloop voor vrouwen gewonnen. De renster van Jan van Arckel bleef in Bocholtz Rixt Meijer (tweede)?voor, derde werd Karlijn Swinkels.

Meijer blijft leidster in de Centric Clubcompetitie voor vrouwen, Kuijpers leidt nog altijd in het jongerenklassement. Aanvankelijk leek het erop dat vier rensters nog uit een uitgedund peloton weg wisten te rijden: Yara Kastelijn (De Jonge Renner), Karlijn Swinkels (Bergklimmers), Esther van Veen (Swabo) en Nicole Steigenga (Noord-Holland) wisten tien seconden bijeen te fietsen. "Maar de overeenstemming was er bepaald niet en toen werden we terug gehaald" zei Swinkels. "Ik zat door die vlucht nog goed geplaatst en ben blij dat ik er een derde plaats uit heb weten te slepen."

Winnares Kuijpers had zich vooraf niet als favoriete gezien. "Ik ben toch wat zwaarder gebouwd dan de echte klimgeiten en er reden hier een aantal sterke junior-vrouwen mee. De beklimmingen zaten echter nog ver van de streep en dus kon ik toch enigszins herstellen. We werkten in een groep van ongeveer twintig goed samen in de achtervolging en dus mochten we gaan sprinten voor de winst. Ik wilde als eerste door de laatste bocht, maar Rixt Meijer kwam er onderdoor. Gelukkig kon ik haar toch nog bijhalen." De clucompetitie wordt daarmee steeds meer een doel voor de oud-renster van UCI-teams. "Als je zo hoog staat, ga je vanzelf ook voor het klassement rijden. Maar verder hoop ik ook in de UCI-wedstrijden nog een aantal top 10-klasseringen binnen te halen."

foto © Sportfoto.nlEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl