Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hofstede derde in eindklassement Bretagne

Zondag 01 mei 2016

Elite men - Lennard Hofstede heeft de 50e editie van Le Tour de Bretagne Cycliste trophée harmonie Mutuelle afgesloten met een derde plaats.

Tekst: Dan Rolandus

De 21-jarige Westlander leek de etappekoers (UCI 2.2) aanvankelijk achter de Amerikaan Adrien Costa (Axeon Hagens Berman) als tweede te eindigen, maar de Tsjech Frantisek Sisr stak de Westlander in de laatste rit van Le Hinglé naar Dinan met zijn tweede plaats achter de Australische ritwinnaar Nick Schultz (SEG Racing Academy) nog net voorbij. "Ik had na die zware valpartij nooit verwacht dat ik dit nog zou kunnen’, doelde de in Veenendaal woonachtige Poeldijker op de derde etappe van Louisfert naar Janzé, waarbij in de finale ruim 100 van de 120 renners ten val waren gekomen en de jury daarop besloot het tijdverlies van de gedupeerden, onder wie Lennard Hofstede, kwijt te schelden. ‘

Blij met derde plaats

"De eindwinnaar (Coasta, DR) was gewoon sterk. Het is zonde dat die jongen mij in de sprint van de laatste etappe bergop in het klassement nog voorbij ging, maar na de moeilijke periode, die ik achter de rug heb, ben ik zeker blij met mijn derde plaats. Ik ben de ploeg dankbaar dat zij elke afspraak is nagekomen door in elke etappe mee te zitten in de kopgroep zodat wij in het peloton nooit in de achtervolging het voortouw hoefden te nemen’, aldus Lennard Hofstede. De coureur uit het Rabobank Development Team met verder Jeroen Meijers, Cees Bol, Martijn Tusveld, Jan Maas en Peter Lenderink behaalde de hoge positie in de Franse UCI 2.2 etappekoers onder meer met een derde plaats in de eerste etappe, een achtste plaats in rit vier en een zevende stek in de slotrit.

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl