Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De 10 van Blanco op een rijtje

Dinsdag 26 februari 2013

Elite men - Met de schitterende winst van Tom Leezer in de zesde etappe van de Tour de Langkawi staat Blanco nog voordat de maand maart begonnen is al op tien zeges. We hebben alle overwinningen even op een rijtje gezet.

23 januari: Tom-Jelte Slagter boekt in de Tour Down Under zijn eerste profzege. Hij verslaat in de sprint bergop wereldtoppers als Philippe Gilbert en Matthew Goss.

27 januari: Dankzij een geslaagde coup, een dag eerder op Willunga Hill (waar hij tweede werd) is ook de eindzege in de eerste WorldTour-koers voor Tom-Jelte Slagter.

7 februari: In de Ronde van de Middellandse Zee is Lars Boom de sterkste in de tijdrit. Opmerkelijk: vlak voor de laatste beklimming wisselt hij zijn tijdritfiets in voor een wegfiets.

14 februari: Paul Martens pakt de eerste rit in de Ronde van de Algarve. Hij springt vlak voor de finish weg met Tiago Machado uit het peloton en klopt zijn medevluchter in de sprint. Bos wint vlak daarachter de sprint van het peloton.

15 februari: Een dag na Paul Martens is het de beurt aan Theo Bos. Hij klopt Giacomo Nizzolo in de massasprint en boekt zo zijn eerste zege van het seizoen.

17 februari: En nu slaat Lars Boom weer toe. Hij is de sterkste in de slotrit van de Tour du Haut Var en eindigt ook als tweede in het eindklassement.

21 februari: Theo Bos pakt de openingsrit in de Tour de Langkawi. Hij klopt met lengtes voorsprong al zijn concurrenten in de massasprint.

22 februari: Niet zo makkelijk als een dag eerder, maar Theo Bos is opnieuw de snelste. Dit keer blijft hij Andrea Guardini en Aidis Kruopis de baas.

24 februari: Mark Renshaw pakt de zege in de Clasica de Almeria. Blanco houdt het de hele dag het peloton in bedwang en de Australiër maakt het af in de sprint.

26 februari: Op de dag dat Theo Bos ziek opgeeft, slaat Tom Leezer toe in Langkawi. Hij komt solo aan in de zesde etappe en tekent voor alweer de tiende seizoenzege van Blanco Pro Cycling.

Foto (c): Tour de Lankawi

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl