Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Greipel wint Zeeland Seaports, Sinkeldam tweede

Zondag 02 juni 2013

Elite men - André Greipel heeft de Ronde van Zeeland Seaports gewonnen. Een kopgroep werd pas op zeven kilometer voor het einde tot de orde geroepen waarna de sprintersploegen geen nieuwe aanvallen meer toestonden. In de sprint was Greipel vervolgens de sterkste.

Ramon Sinkeldam (Argos-Shimano) eindigde als tweede, Kenny van Hummel (Vacansoleil-DCM) als derde. Teams als Blanco, Argos-Shimano, Vacansoleil-DCM en Lotto-Belisol hadden de regie strak in handen in Zeeland. Pas op zeven kilometer van het einde werd een kopgroep van eerst zes en later vijf - met van Team Piels Sjors Roosen en Robbert de Greef - tot de orde geroepen. Aanvallers kregen vervolgens geen enkele ruimte meer. Sinkeldam werd door zijn team gelanceerd, maar moest in Greipel zijn meerdere erkennen. "Dat is natuurlijk geen schande. Ik werd door Tom Veelers perfect afgezet en kwam op 175 meter aan kop te liggen. Maar Greipel kwam er zo hard langs dat ik eigenlijk geen schijn van kans meer had."

Leren als sprinter

Veelers en Sinkeldam hadden beiden uitgespeeld kunnen worden als sprinter zo was vooraf besloten. Sinkeldam: "Maar Tom gaf aan voor mij te willen werken en dat hebben we gedaan. Ik heb mezelf eigenlijk pas vorig jaar in de Tour of Hainan een beetje ontdekt als sprinter en moet daarin nog veel leren. Had ik op een ander moment moeten aangaan? Of meer op Greipel moeten anticiperen? Dat zijn zaken die we dan na afloop nabespreken. Maar als ik eerlijk ben, kan ik er wel mee leven dat juist deze man mij klopt. Het is natuurlijk niet Pipo de Clown waar we het hier over hebben." Een tevreden Sinkeldam bracht vervolgens de bloemen naar zijn vrouw en net geboren kind, om vervolgens de komende weken weer in dienst te gaan rijden van Marcel Kittel in de ProRace Berlin en de Ster ZLM Tour. "Ik rijd in principe de voorbereiding met een aantal mannen die naar de Tour gaan, maar ga er zelf van uit dat  de Ronde van Frankrijk voor mij een jaar te vroeg komt. Al zal ik geen nee zeggen, wanneer ze me vragen."

Foto: (C) Roland Godschalk

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl