Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Smulders derde bij Time Trial Papendal

Zaterdag 07 mei 2016

Offroad - Laura Smulders is derde geworden bij de Time Trial bij de Supercross BMX op Papendal. Caroline Buchanan won de tijdrit.

Bij de mannen won Tory Nyhaug. Dave van der Burg was zesde.

Bij de wereldbeker BMX op Papendal heeft Niek Kimmann zaterdag de drie kwalificatierondes gewonnen. Ook Merle van Benthem presteerde schreef alledrie de rondes op haar naam. Laura Smulders behaalde daarnaast nog een bronzen medaille op de Time Trial.

Niek Kimmann voelt zich duidelijk op zijn gemak op zijn ‘thuisbaan’ aangezien hij met overmacht de drie kwalificatierondes op zijn naam schreef. Naast de wereldkampioen van 2015 plaatsten ook de Nederlanders Joris Harmsen, Jay Schippers en Tom Mandemakers zich voor het hoofdtoernooi. Martijn Jaspers had zich eerder al geplaatst voor de achtste finales. De andere Nederlandse favorieten Twan van Gendt, Jelle van Gorkom en Raymon van der Biezen komen dit weekend vanwege diverse blessures niet in actie. 

Zes Nederlandse vrouwen in hoofdtoernooi

Bij de elite vrouwen plaatste Merle van Benthem zich ook eenvoudig voor het hoofdtoernooi door alle kwalificatierondes op haar naam te schrijven. Judy Baauw, Merel Smulders, Ruby Huisman en Viviana van Hees plaatsten zich bij de eerste 24 en zijn daardoor ook toegelaten tot de finales. Alleen Dana Sprengers slaagde er niet in om zich te plaatsen. Laura Smulders had zich al eerder verzekerd van het hoofdtoernooi. 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl