Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK MTB: Tauber is zevende bij vrouwen -23

Zaterdag 07 mei 2016

Offroad - Anne Tauber is bij de Europese kampioenschappen mountainbiken als zevende geëindigd bij de beloften op het Olympische onderdeel cross-country (XCO). Annemarie Worst eindigde als zestiende. 

Vlak na de start lag Anne Tauber op een negende plek, maar bij de daarop volgende doorkomsten schoof de 20-jarige mountainbikester langzaam naar voren. De laatste ronde ging ze als zevende in en die plek heeft ze weten te behouden (+06:15). Annemarie Worst eindigde als zestiende (+12:07). Op het podium stonden de Zwitserse Sina Frei (goud), de Zweedse Jenny Pissveds (zilver op +0:59) en de Britse Evie Richards (brons op +02:22).

Bondscoach Tim Heemskerk: “De verschillen waren uiteindelijk erg groot, maar Anne mag erg tevreden zijn met haar race. Dit is pas het tweede seizoen dat ze mountainbikewedstrijden rijdt en ze boekt veel vooruitgang. Annemarie had een mindere dag. Normaal gesproken hoort zij ook in de top-10 thuis.”

Marc Bouwmeester

Bij de junior mannen kwam Marc Bouwmeester in actie. Vanaf de start schommelde Bouwmeester rond de twintigste plek. De wedstrijd werd volledig gedomineerd door Frankrijk en Zwitserland. Na 21,5 kilometer kwam de Nederlanders als 21ste over de finish. Bouwmeester was hiermee ruim vijf minuten langzamer dan de Franse winnaar Thomas Bonnet. De Zwitser Vital Albin eindigde als tweede voor de  (+0:38) de Fransman Axel Zingle (+01:32).  



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl