Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Smulders boekt thuiszege in SX Papendal

Zondag 08 mei 2016

Offroad - Laura Smulders heeft de Supercross-manche in Papendal gewonnen. De Nederlandse rekende in de finale af met Caroline Buchanan (tweede) en Manon Valentino (derde).

Judy Baauw werd vierde, Merle van Benthem eindigde als achtste. Bij de mannen strandde wereldkampioen Niek Kimmann - vorig jaar winnaar op Papendal - in de halve finales. Smulders was erg blij met haar overwinning. “Het is hartstikke mooi om de wereldbekerwedstrijd te winnen op mijn thuisbaan en voor eigen publiek. Ik ben erg blij dat ik hier heb gewonnen.”

Geen Nederlandse mannen in de finale

Bij de elite mannen ging het minder succesvol. Vanwege blessures stonden grote namen als Twan van Gendt, Jelle van Gorkom en Raymon van der Biezen niet bovenaan de startheuvel. Niek Kimmann, Dave van der Burg en Joris Harmsen wisten zich door de achtste finales heen te snellen. Vervolgens kwam alleen wereldkampioen Kimmann ook in de halve finale in actie. Hoewel hij bij de start niet vooraan lag leek hij de achterstand al vroeg in de race goed te kunnen maken. Net toen hij aan zijn inhaalslag bezig was werd Kimmann de baan uitgeduwd en strandde hij in de halve finale. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl