Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Overijssel vraagt vrouwenwedstrijd aan

Dinsdag 04 juni 2013

Women - De Ronde van Overijssel wordt vanaf 2014 uitgebreid met een internationale vrouwenwedstrijd. Deze moet de status 1.1 krijgen  op de vrouwenkalender van de UCI en begin mei van volgend jaar een topveld naar Rijssen lokken.

Op dit moment heeft geen enkele Nederlandse vrouwenwedstrijd die hoge 1.1-status. Wel heeft ook de Boels Rental Hills Classic deze aangevraagd voor het komende seizoen. De vrouweneendaagse in Overijssel gaat komend seizoen een dag vooraf aan de mannenwedstrijd, die als 1.2-koers voor zaterdag 3 mei op de internationale kalender van de UCI staat. De bedoeling is om in ieder geval de Holterberg en de heuvels rond Markelo in het parcours voor de vrouwen op te nemen. 

Mikken op de top

Bestuurslid Harrie Middeljans van de Ronde van Overijssel zegt dat de wedstrijd meer exposure hoopt te krijgen door ook een vrouwenwedstrijd te organiseren. "We mikken op de top,  op rensters als Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Kirsten Wild en Anna van der Breggen. Onze beoogde status zal naar onze verwachting ook zorgen dat een aantal van deze toppers graag willen rijden, er vallen meer punten en meer geld te verdienen in vergelijking met veel andere Nederlandse vrouwenwedstrijden. Maar ook voor de provincie Overijssel is het goede exposure en we rekenen ook op spin-off voor de economie door extra overnachtingen en dergelijke.”

Foto: (C) Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl