Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint Parel van de Veluwe

Woensdag 01 juni 2016

Women - Annemiek van Vleuten heeft de Parel van de Veluwe gewonnen. De renster van Orica-AIS reed in de slotfase naar een kopgroep van vijf om vervolgens de anderen achter zich te laten.

Janneke Ensing werd tweede, Demi de Jong derde. Kim de Baat (Lensword-Zannata) en Sarah Penton (Lares-Waowdeals) kleurden de koers. Zij waren al vroeg in koers met twee vooruit.  Nadat eerst Demi de Jong (Boels-Dolmans) en Lucy Garner (Wiggle-High 5) de aansluiting maakten, kwam ook Janneke Ensing namens Parkhotel Valkenburg aansluiten. In de plaatselijke ronden maakte Annemiek van Vleuten de oversteek als eenlinge van Orica-AIS. Op het moment dat ze aansloot van voren, was ze vrijwel direct weer gevlogen met Ensing.

'Was een gok'

In de slotfase liet ze ook deze ter plekke om solo over de meet te komen. "Ik dacht even dat de prijzen vergeven waren, want ik kreeg de achtervolging niet op gang daarachter. Toen besloot ik het alleen te proberen. Het was een gok, maar als je eraan begint, moet je het afmaken ook. Toen ik erbij was, zaten ze elkaar aan te kijken en ging ik direct weer. Het is mijn derde wedstrijd, maar de benen zijn nog altijd goed. In de Boels Hills Classic was ik natuurlijk al tweede en in Gooik ben ik 75 kilometer in de aanval geweest. Er zijn weinig koersen op dit moment en dan is een wedstrijd als deze heel welkom als aanvulling op mijn koerskalender. Als je dan ook nog kunt winnen, is het natuurlijk helemaal perfect. En met het oog op het NK heb ik alvast geleerd dat ik het ook alleen afmaken kan, de concurrentie is gewaarschuwd" zei de Gelderse met een glimlach in Harderwijk.

Parel van de Veluwe: 131 km

1. Annemiek van Vleuten (Orica-AIS), 2. Janneke Ensing (Parkhotel Valkenburg) 0.14, 3. Demi de Jong (Boels-Dolmans) 1.11, 4. Lucy Garner (Gbr/Wiggle High 5),  5. Sara Penton (Zwe/Lares-Waowdeals), 6. Vera Koedooder (Parkhotel Valkenburg) 1.12, 7. Kim de Baat (Lensworld-Zannata) , 8. Jolien D'Hoore (Bel/Wiggle High 5) 1.41, 9. Nina Kessler (Lensworld-Zannata), 10. Monique van de Ree (Lares-Waowdeals), 11. Kelly Markus (Lares-Waowdeals), 12. Claudia Koster (Jan van Arckel), 13. Marjolein van 't Geloof (Jan van Arckel), 14. Elena Valentini (Ita), 15. Ilona Hoeksma (Parkhotel Valkenburg)

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl