Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hengelo laat talenten en profs afwisselen

Vrijdag 03 juni 2016

Elite men - De 41e Stork Nacht van Hengelo is gewonnen door Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot. De renner van Join S-De Rijke toonde zich na zeventig ronden door de Hengelose binnenstad de snelste van een kopgroep van tien.

Thuisrijder Jelle Wolsink uit Hengelo werd tweede, Gert-Jan Bosman uit Nijverdal derde. Bosman gooide al vroeg in de wedstrijd met drie anderen de knuppel in het hoenderhok, zij zagen nog zes man aansluiten, maar het peloton zag deze vluchters niet meer terug. Uiteindelijk sprintten de tien aan het einde van een razendsnelle editie om de winst. Vermeltfoort - dit jaar al winnaar van de Omloop van de Braakman en leider in de KNWU Topcompetitie - won afgetekend. 'Het was een keiharde koers vanaf het begin en ik had direct het gevoel dat de aanval zou lonen vandaag. Ik had een ploeggenoot van voren, dus ik wilde de kloof niet zelf dichten, maar toen er werd gereageerd was ik direct mee' aldus de oud-prof van Rabobank, die in 2017 bij de profs hoort terug te keren. "De prijzenpot was zeker de moeite, als je hier met een paar honderd euro naar huis kunt, dan heb je toch een goede avond gehad. Wolsink liet zich op het hoofdpodium op de Markt als tweede toejuichen door zijn stadsgenoten. 'Geweldig om mee te maken, wat een sfeer' liet hij weten.

De organisatie liet weten volgend jaar weer een editie voor profs te willen organiseren. "Eens in de vijf jaar een wedstrijd voor oud-profs en de andere jaren om en om de talenten en de beroepsrenners, dat is de instek" aldus Freek de Boer van de organisatie.

foto (c) Dick Soepenberg



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl