De Boer en Kuijpers winnaars in Roden

Zondag 05 juni 2016

Women - Olga de Boer heeft met de Acht van Noordenveld de slotwedstrijd van het Wielerweekend Roden gewonnen. De renster van Swabo toonde zich veruit de sterkste van een kopgroep van drie.

Cornelie Smoorenburg van De Adelaar-Apeldoorn (tweede) en Ivana Tiessens van De Kannibaal  (derde) hadden het nakijken. Karlijn Swinkels won de sprint van het peloton en werd vierde. Evy Kuijpers was zesde. Daarmee werd de Brabantse van Jan van Arckel winnares van het Wielerweekend en verstevigde ze haar koppositie in de Centric KNWU Clubcompetitie. Bovendien is ze ook leidster in het jongerenklassement. 

Rustig houden

De Boer had zich vooraf voorgenomen om zich rustig te houden. "Dat viel niet mee, want het is toch wel uitkijken met eventuele valpartijen, maar ik wist dat het vooraf weinig zin had. We hebben als ploeg veel aan gevallen en ik kreeg op een gegeven moment de ruimte, dat geluk moet je ook hebben. We hebben er voor moeten werken, maar ik ben heel blij dat ik het zo af heb kunnen ronden. Als team zijn we sterk bezig, Esther van Veen won de Omloop der Kempen en zaterdagavond was Minke Slingerland-Van Dongen al de sterkste in het criterium (de Lus van Roden)."

Kuijpers wint en leidt

Voor Kuijpers was het een weekeinde met twee gezichten. "Er wordt erg op mijn wiel gereden, met die leiderstrui ben je natuurlijk goed zichtbaar. In het criterium miste ik aanvankelijk de slag, maar ik kon de oversteek naar de eerste groep maken. Omdat Slingerland-Van Dongen al weg was, zat er niet meer in dan een tweede plaats. Op zondag moest ik een klein beetje met verstand rijden, Swabo bleef aanvallen en ik kon niet bezig blijven met pareren. Toen Olga weg reed, realiseerde ik me dat zij ongevaarlijk was voor het klassement. Dan kan zij beter weg blijven, dan dat Slingerland-Van Dongen het daarna probeert. Al met al heb ik goede zaken gedaan dit weekeinde, daarom kan ik tevreden terug naar huis."

Foto: © Rudie OttensEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl