Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slappendel wint de Parel van de Veluwe

Woensdag 05 juni 2013

Women - Iris Slappendel is in Harderwijk winnares geworden van de Parel van de Veluwe. De renster van Rabobank-Liv/Giant won de sprint van Vera Koedooder (Sengers) om de dagzege. De derde koploopster Roxane Knetemann (Rabobank) kwam juichend als derde over de streep.

Knetemann en Slappendel hadden nog een appeltje te schillen met Koedooder, die zaterdag eerst Anna van der Breggen naar de zege leidde in de Omloop van de IJsseldelta en vervolgens zelf een dag later naar de zege reed in de Ronde rond het Ronostrand. In de 28e editie van de Parel van de Veluwe was het dan wel raak voor Rabobank-Liv/Giant. Slappendel: "We waren het wel een beetje aan onze stand verplicht natuurlijk. Het niveauverschil was ook hier groot en we reden met vijf rensters van deze ploeg eigenlijk allemaal sterk vandaag. Dan moesten we Vera toch een keer kunnen verslaan. Maar dat ging zeker niet vanzelf, ze bleef maar reageren op al onze aanvallen. Maar ik wist dat ik haar in de sprint kon verslaan en dat lukte. Dan is die zege dan toch binnen."

Sprint van te ver

Koedooder baalde van de tweede plaats, al hoefde zij zich als eenling tegen een sterk Rabo-blok zeker niet te schamen voor het verlies. Toch bleef ze na afloop zoeken naar fouten. "Ik ging de sprint van te ver aan, wilde te graag. Toen kon Iris er nog overheen komen. Ik had graag gewonnen in mijn thuiskoers, ik woon immers in Apeldoorn tegenwoordig." Ook Roxane Knetemann was regionaal favoriete, gezien haar nieuwe woonplaats Nijkerk. "Maar ik had geen goede benen, moest alle zeilen bijzetten om er steeds bij te zijn op de belangrijke momenten. Iris kon het gelukkig afronden. Een mooie beloning voor een sterke teamprestatie."

Foto: © Sportfoto

Parel van de Veluwe: 130,6 km

1.Iris Slappendel (Rabobank-Liv/Giant) 3.11.40, 2. Vera Koedooder (Sengers), 3. Roxane Knetemann (Rabobank-Liv/Giant), 4. Thalita de Jong (Rabobank-Liv/Giant) 0.30, 5. Chantal Blaak (Tipco to the top), 6. Melanie Hessling (Duitsland), 7. Sanne van Paassen (Rabobank-Liv/Giant0, 8. Monique van de Ree (Cyclelive), 9, Bianca van den Hoek (Parkhotel Valkenburg), 10. Kirsten Peetoom (Jan van Arckel) 0.31

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl